13. srpna 2021 • 09:14

Fotbal v televizi: přesun elitních lig, dělení Ligy mistrů a soutěže zdarma

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chcete si dopřát kompletní fotbalové menu? Pokud ano, je potřeba ode dneška upravit televizní stanice, ke kterým máte přístup. Na prahu nové sezony dochází na českém trhu k významným změnám. Na nové kanály Nova Sport 3 a Nova Sport 4 se přesunují elitní soutěže z Německa, Španělska a Itálie. K úpravám dojde také ve vysílání Ligy mistrů.



Nové sportovní stanice Novy

Středeční večer patřil na hlavním kanále Novy netradičně vysílání boje o Superpohár mezi Chelsea a Villarrealem. Důvod? Nalákat diváky na změny, které přináší start nové sezony. Od dnešních 18:30 najdete v nabídce operátorů nové kanály Nova Sport 3 a Nova Sport 4, jejichž program ovládnou soutěže, které v minulé sezoně patřily na Digi Sport. Konkrétně jde o bundesligu, španělskou La Ligu a také Serii A, která v Itálii startuje až příští víkend.

Nova už představila také studio, které však má brzy nahradit nový studiový komplex. Na Nova Sport 3 zahájí vysílání v pátek studiem s Vratislavem Lokvencem a Martinem Frýdkem starším k zápasu Mönchengladbach – Bayern Mnichov. A nezapomínejme na francouzskou Ligue 1, na kterou je po přestupu Lionela Messiho do Paris St. Germain upřena zvýšená pozornost. Její zápasy nabízí Nova Sport 2.

Start bundesligy! Najde Bayern přemožitele? Boateng zpátky v Hertě a česká stopa
Video se připravuje ...

Liga mistrů

U Ligy mistrů se chystají změny. Doposud ji vysílal kanál O2 TV Sport, jeho divákům zůstane k dispozici v rámci nového programu Premier Sport 2. Ten bude přenášet jeden vybraný zápas každý hrací den (v úterý půjde o první volbu, ve středu 3. volba), další zápasy zamíří na nové sportovní stanice Novy.

Co nabízí O2 TV

U Premier League zůstává vše při starém. Zápasy uvidí diváci na kanále Premier Sport 1, který patří do nabídky Digi Sport (Telly) a O2 TV. Již je známou věcí, že na O2 TV jsou výhradně k vidění také zápasy domácí FORTUNA:LIGY.

V rámci vybraných balíčků by tak měl divák získat poprvé kompletní nabídku, protože O2 TV zařadí také Nova Sport 3 a 4 zařadí do své nabídky. „Vůbec poprvé se na českém trhu objeví všechny klíčové soutěže na jednom místě,“ uvedla Anna Lenerová, šéfka obsahu O2 TV.

Začíná Premier League! Sesadí někdo z trůnu obhájce z Manchesteru a co ukáží Češi?
Video se připravuje ...

Co zůstalo zdarma na ČT sport

Kdo nechce za sledování fotbalu v televizi vůbec platit, tomu se nabídka opět zužuje. Veřejnoprávní ČT sport nabídne z domácích stadionů zápasy druhé ligy a MOL Cupu, práva si udržela na Evropskou ligu a nově vzniklou Konferenční ligu. Ovšem má práva pouze na jeden přenos z hracího dne, další najdou diváci na stanicích Sport 1 a Sport 2.

Toto není konečný výčet… Kdo má zájem, může si naladit přenosy ze slovenské, turecké či rakouské nejvyšší soutěže.

Kdo co vysílá v sezoně 2021/22

Nova Sport
1, 2, 3, 4
Liga mistrů, bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1, Fortuna liga (Slovensko), Major League Soccer, 
O2 TV Liga mistrů (Premier Sport 2), Premier League (Premier Sport 1), FORTUNA:LIGA
ČT sport Fortuna národní liga (2. liga), MOL Cup, Evropská liga, Konferenční liga
Sport 1, Sport 2 Evropská liga, Konferenční liga, turecká Süper Lig
Arena Sport 1, 2 portugalská, nizozemská, rakouská liga

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud