3. srpna 2022 • 04:40

Zvláštní posila Bayernu (29). Nikdy neprorazil, ale je to Maného kamarád

Autor: paš, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při hledání nové práce se vyplatí znát ty správné lidi. Své o tom ví útočník Désiré Ségbé Azankpo z Beninu, který se za poslední týdny vypracoval z „osobního řidiče" Sadia Maného až k angažmá v Bayernu Mnichov. Dá se předpokládat, že senegalská superstar se za 29letiletého útočníka z Beninu dost hlasitě přimluvila. Jeho dlouholetý kamarád totiž s úřadujícím německým šampionem už podepsal smlouvu a nyní se pokusí o restart kariéry v rezervním týmu.



Bayern Mnichov o víkendu představil nového útočníka. Velké věci od něj na trávníku nečekejte. Ségbé Azankpo se výrazně neprosadil ani na Slovensku, kde za Senici v sezoně 2018/19 vstřelil v 25 ligových zápasech pouze čtyři góly.

Pak putoval až do čtvrté anglické ligy, v Oldhamu si vysloužil pověst nejhoršího střelce za poslední roky. Neprorazil ani v nižších francouzských soutěžích a naposledy v Dinamu Bukurešť. A když už se zdálo, že definitivně přišel o šanci prorazit v Evropě, získal angažmá, o kterém sní každý fotbalista. 

Jak? 29letý útočník po neúspěšné štaci v Rumunsku přispěchal pro pomoc za svým kamarádem Sadio Maném, který se po nedávném odchodu z Liverpoolu stal hvězdnou posilou týmu kouče Juliana Nagelsmanna. Trávil s ním čas v novém německém působišti a vozil ho na tréninky tak dlouho, až jednoho dne v areálu Bayernu zůstal a zapózoval s dresem úřadujícího německého šampiona.

Désiré Ségbé Azankpo pózuje s dresem Bayernu MnichovFoto Instagram/Désiré Ségbé Azankpo

Zajistil si tak novou práci nejméně na dva roky, během kterých na sebe může upozornit v dresu rezervního týmu v regionální lize - čtvrté nejvyšší soutěži. Dohlížet na něj bude jako trenér Argentinec Martín Demichelis, bývalý obránce Bayernu a Manchesteru City.

V 29 letech však vedení německého giganta nemůže očekávat, že z něj v budoucnu vyroste posila pro první mužstvo. Proto se hned vyrojily spekulace, co za přestupem rodáka z Beninu vězí.

Ghanský novinář Saddick Adams přispěchal s informací, že nováček v kádru Bayernu je dlouholetým kamarádem Sadia Maného. Oba si společně prošli akademií v Senegalu, odkud si současného kapitána reprezentace vybrali zástupci francouzských Mét. Jeho podmínka? „Parťák půjde se mnou!"

Vítězné fotbalové série v Evropě: 10. titul pro Bayern. A jak je to v Česku?
Video se připravuje ...

Kamarádi se pak sice rozloučili, když Mané zamířil do Red Bullu Salcburk, v kontaktu ale zůstali dál. A když na sebe narazili na africkém šampionátu v roce 2019, Ségbé Azankpo i přes brzké vyřazení Beninu na Maného počkal a společně odcestovali do Anglie.

Nyní jsou opět spolu. Kromě fotbalových povinností bude mít Azankpo na starost, aby pomohl Manému se rychleji usadit v novém prostředí. To se zatím daří. Zvučná posila Bayernu se totiž gólově prosadila hned v prvním soutěžním zápase a podílela se na zisku německého Superpoháru po výhře 5:3 s Lipskem.

Bayern Mnichov Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud