28. ledna 2024 • 14:30

Kovář psal historii českých brankářů v Německu. Hotový gólman, chválil kouč

Autor: Daniel Konečný
Vstoupit do diskuse
24
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překvapivý, ale povedený a historický. Takový byl debut Matěje Kováře v bundeslize. Gólman Leverkusenu se stal nejmladším Čechem, jenž si zachytal prestižní německou ligu. Jako teprve druhý navíc udržel při své premiéře čisté konto. „Dominovali jsme, ale bohužel jsme nedokázali proměnit ani jednu z řady šancí,“ mrzela ho remíza 0:0 s Borusií Mönchengladbach. Pokud se však nic nepřihodí, bude Kovář příští týden opět jen na lavičce náhradníků.



Lukáš Hrádecký má v Leverkusenu velice silnou pozici. Konkurent Matěje Kováře kroutí v dresu Bayeru již šestou sezonu, je kapitánem mužstva a neohroženým lídrem bundesligy ve statistice prevented goals, která počítá, kolika gólům nad očekávání dokázali brankáři zabránit. Čtyřiatřicetiletý reprezentant Finska je jednoduše lídrem na hřišti i mimo něj.

„Matěj je ovšem hotový gólman, jenž je kdykoliv připraven zasáhnout. Brzy nás čekají pohárové zápasy, v nich opět dostane prostor, takže jsme mu chtěli tímto pomoci, aby se na ně rozchytal,“ vysvětloval Xabi Alonso Kovářovo nasazení do zápasu s Mönchengladbachem.

Borussia bez zraněného Tomáše Čvančary však třiadvacetiletého brankáře příliš neprověřila. Všechny tři zákroky si připsal v první půli, přičemž nejnebezpečnější byl hned ten první proti zblízka tečované střele Lucy Netze. Diváky Kovář lehce vyděsil, když neudržel ránu z velké dálky od Manu Koneho.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
24

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud