8. října 2013 • 15:56

Slavii by se moc hodil! Fořt ve slovenské lize ničí soupeře

Autor: kre
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V krizi se potácející Slavia by ho určitě ráda přivítala zpátky. Její bývalý útočník Pavel Fořt nebývale válí na Slovensku! Na svém kontě má kanonýr Slovanu Bratislava ve 13 kolech 10 gólů a soupeři nevědí, jak na něj. Fořt je dokonce nejlepším střelcem první ligy v zemi našich východních sousedů.



V Gambrinus lize se Fořtovi nikdy tolik střelecky nedařilo. Nikdy nedokázal dát víc jak 7 gólů za sezonu. Za celou svoji kariéru strávenou v české lize vstřelil celkem 26 gólů a odehrál 100 zápasů. Ale na Slovensku je opravdu při střelecké chuti. Jeho tým Slovan Bratislava zatím na Slovensku vévodí s náskokem osmi bodů nad druhou Myjavou.

Nejlepší střelci slovenské ligy

10 - FOŘT (Slovan Bratislava)

9 - Tawamba Kana (Ružomberok)

8 - Malec (Trenčín)

7 - Adi (Trenčín), Pich (Žilina), Piroška (Senica)

6 - Jurčo (B. Bystrica)

Fořt se trefil v pěti z posledních šesti zápasů slovenské ligy. Trápící se Slavia musí naříkat, kanonýr s podobnou střeleckou chutí by se jí náramně hodil. Slavia totiž během úvodních deseti kol vstřelila pouze osm gólů. To je o dva góly méně než Fořt dokázal sám vpravit do branky soupeřů na Slovensku.

Fanoušci Slavie měli pro Fořta speciální pokřik: „Pivo, vodka, becherovka… Pavel Fořt!“ Tím upozorňovali na jeho disciplinární prohřešek, za který ho trenér Jarolím dokonce nakrátko přeřadil do rezervy.

Ze Slavie odešel Pavel Fořt v červnu 2009, když mu skončilo hostování z Toulouse. Zkusil štěstí v druhé německé lize, kde dal za Bielefeld v 30 zápasech deset gólů. Fořt se po působení v druhé německé lize propadl dokonce o soutěž níž. Odtud se konečně letos v létě dostal do Slovanu, kde se z něj stal vážený střelec!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud