16. března 2015 • 19:10

Villa už pálí za New York. Hraje ale na divném hřišti pro baseball

Autor: jpu, pep
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak mě tady máte! Hvězdný David Villa vstoupil rázně na americkou půdu. Ve druhém zápase v zámořské MLS přispěl premiérovou trefou k vítězství nováčka New York City proti obhájcům z New England Revolution (2:0). Jeho zásah by tak mohl odšpuntovat fotbalovou mánii, protože zápas na bájném baseballovém stadionu Yankee upraveného netradičně pro "soccer" sledovalo bezmála 44 tisíc diváků.



Aréna, která je domovem jednoho z neslavnějších baseballových týmů na světě, se otřásala v základech. David Villa zrovna dal svůj první gól od letního přestupu do Ameriky.

Běžela 20. minuta a bývalý hráč Barcelony a Atlétika Madrid si na hranici velkého brankoviště narazil a tváří v tvář brankáři se už španělský útočník nemýlil. Zvedl hlavu a technickou střelou na vzdálenější tyč rozradostnil 43 500 diváků.

Podruhé zvedli newyorští fanoušci ruce nad hlavu v 84. minutě, kdy Villa zase geniální přihrávkou před branku našel spoluhráče Patricka Mullinse, pro kterého nebylo problémem skórovat do prázdné brány.

New York City hraje domácí zápasu na stadionu baseballistů Yankees
New York City hraje domácí zápasu na stadionu baseballistů Yankees

I bez vidiny na blízké získání vlastního stadionu začal směle místní fotbalový klub psát historii v největším americkém městě. Fanoušci baseballu se proti fotbalu na jejich stadionu bouří a ani fotbaloví puritáni nemohou mít radost z hřiště položeného v netradičním trojuhelníkovém prostoru, ale počet diváků mluví za vše. Prázdných zůstalo jen šest tisíc míst, na první domácí zápas New York City v sezoně dorazilo 43 507 fanoušků.

A Villa je jejich největším miláčkem. Trenér poražených New England Revolution Jay Heaps prohlásil, že španělský mistr světa z roku 2010 hraje v americké lize úplně jinou úroveň fotbalu než ostatní hráči. Podobný poprask v tomto klubu by se měl brzy opakovat. To až dorazí anglický záložník Frank Lampard, který má přijít po konci hostování v Manchesteru City.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud