15. června 2016 • 09:55

Zájem o Vrbu! O českého kouče stojí Machačkala, píší v Rusku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér českých fotbalistů Pavel Vrba by mohl po mistrovství Evropy odejít do Ruska. Podle deníku Sport Express o dvaapadesátiletého kouče usiluje Anži Machačkala. Už dříve se spekulovalo o zájmu Zenitu Petrohrad, Rubinu Kazaň nebo Al Hilalu ze Saúdské Arábie. O možném odchodu kouče Pavla Vrby od národního týmu informoval už v prosinci deník Sport.



Vrba vede českou reprezentaci od ledna 2014 a momentálně je s týmem na mistrovství Evropy ve Francii, do kterého vstoupil prohrou 0:1 s obhájci titulu ze Španělska a v dalších zápasech skupiny D nastoupí proti Chorvatsku a Turecku. Před tím úspěšně působil v Plzni, se kterou získal dva tituly a dvakrát s ní postoupil do Ligy mistrů.

Machačkala v uplynulém ročníku ruské ligy skončila na třináctém místě a udržela se až díky úspěšné baráži. V klubu v minulosti působil například útočník Samuel Eto'o, obránce Roberto Carlos nebo trenér Guus Hiddink.

Kvůli finančním problémům majitele Sulejmana Kerimova však klub poté začal šetřit, přišel o hvězdy a před dvěma lety sestoupil na jednu sezonu do druhé ligy.

„Kdyby mi někdo nabídl, jestli chci jít do Machačkaly, tak nechci být pesimistický, ale moc by mě to tam netáhlo. Myslím, že podobný názor bude mít i trenér,“ reagoval šéf české fotbalové asociace Miroslav Pelta. 

Jaká je nejsilnější stránka Pavla Vrby? Umí vybrat taktiku i jedná s námi v klidu, říkají hráči
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud