Jan Vacek
8. února 2017 • 14:08

Případ Kolář. V Turecku s ním nepočítali, tak si vzal od fotbalu volno

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jenom půl sezony trvala reálná štace záložníka Daniela Koláře v Gaziantepsporu. Někdejší opora Plzně ztratila v kádru tureckého týmu pevné místo, Kolář se proto s klubem dohodl na placeném volnu. V následujících třech měsících se bude připravovat individuálně, Gaziantepspor ho ale bude nadále platit.



Turecká média nejprve informovala o tom, že zkušený středopolař v mužstvu končí. Kolář po solidním vstupu do zahraničního angažmá přišel o místo v základní sestavě, s koncem podzimu už nastupoval pouze sporadicky.

„Dohodli jsme se, že každý půjdeme svou cestou. Děkujeme, co pro klub udělal,“ prohlásil nový trenér týmu Bulent Uygun. Kolář ovšem v Gaziantepsporu nekončí, smlouva mu nadále běží. Jen se s vedením klubu dohodl na tříměsíčním volnu.

Během něj se bude Kolář individuálně připravovat v České republice, klub ho bude nadále platit. „V Gaziantepsporu se změnil trenér, mají hodně hráčů. Dan se nevešel na souspisku,“ řekl pro iSport.cz hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Global Sports.

Vzhledem k tomu, že Kolář v úvodu sezony ještě nastupoval za Viktorii Plzeň, potřetí už v sezoně dres změnit nemůže. Návrat do Štruncových sadů je v tuto chvíli vyloučený, Kolářovi tak nezbývá, než si dát od fotbalu volno. V Gaziantepsporu naopak pokračuje další bývalý hráč Viktorie, obránce František Rajtoral .

Kolář na turecké frontě odehrál devět zápasů, dohromady nasbíral 553 minut. Střelecky se ani jednou neprosadil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud