14. března 2017 • 19:25

Z vězení rovnou do branky. Klub podepsal vraha, sponzoři zuří

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neuvěřitelný vývoj má příběh brazilského brankáře Bruna. Před osmi lety byl kapitánem prvoligového Flamenga a měl se stát reprezentační jedničkou. Jen rok nato už seděl v cele kvůli podezření z vraždy své přítelkyně. A dnes? Místo toho, aby si odpykával dlouholetý trest, se chystá znovu postavit mezi tři tyče. Kontroverzní krok druholigového Boa Esporte, které Bruna podepsalo, vyvolal ohromnou vlnu nevole.



V roce 2010 zasáhla fotbalový svět neuvěřitelná zpráva. Tehdy pětadvacetiletý Bruno, který se měl po Júliu Cesarovi stát novou jedničkou brazilského národního týmu, zabil svoji přítelkyni Lizu Samudo.

Po třech letech ve vazbě, kde se dvakrát pokusil o sebevraždu, si vyslechl rozsudek – 22 let za únos, vraždu a ukrytí těla. Poslední obvinění se vztahuje k hrůznému svědectví Brunova příbuzného, podle kterého brankář tělo své milé rozřezal a ostatky podal ke krmi svým rotvajlerům.

Hrůzný příběh má překvapivé rozuzlení. Bruno se z vězení nedostane v roce 2032, byl totiž propuštěn už na začátku letošního března. Brazilský soud uznal, že tři roky, které strávil v cele čekáním na rozsudek, byla příliš dlouhá doba vzhledem k tomu, že měl stálou práci a byl souzen za svůj první prohřešek. Nově svobodného Bruna navíc nečeká stažení do ústraní, hned se vrátil k fotbalu a podepsal ve druhé brazilské lize.

„Bruno podepíše smlouvu na dva roky,“ potvrdil ředitel klubu Boa Esporte. Více než kontroverzním rozhodnutím ale svému klubu spíš přitížil. Celku, který se po roce ve třetí brazilské lize vrátil do druhé nejvyšší soutěže, hrozí hromadný odchod sponzorů.

„Požádali jsme klub, aby přehodnotil rozhodnutí podepsat brankáře Bruna. Pokud tak neučiní, budeme bohužel uvažovat o ukončení sponzorské spolupráce,“ napsali v oficiálním prohlášení zástupci Góis e Silva Group, hlavního mecenáše Boa Esporte.

„Hráči by měli jít příkladem dětem a všem, kteří milují fotbal. Požádali jsme, aby naše logo bylo odstraněno z dresů i webových stránek klubu,“ napsali zástupci komerčního partnera klubu, Cardiocenter, na Facebook. Oficiální stránky klubu navíc napadli hackeři, kteří na ní vyjádřili odpor k angažování odsouzeného vraha.

Brazilská Serie B začíná až v půlce května, do té doby se Boa Esporte musí rozhodnout, zda upřednostní setrvání sponzorů nebo posílení o trestaného brankáře.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud