11. srpna 2017 • 13:50

Márquez odmítá zapojení v drogovém skandálu: Chci své jméno očistit

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán mexické reprezentace Rafael Márquez striktně odmítl obvinění ze spolupráce s pašeráky drog. Na osmatřicetiletého fotbalistu a dvojnásobného vítěze Ligy mistrů ve středu uvalilo po několikaletém vyšetřování sankce americké ministerstvo financí.



Márquez čelí obvinění spolu s dalšími 21 lidmi a 43 firmami kvůli finančnímu napojení na Raúla Florese Hernándeze, který je podezříván ze spolupráce s drogovými kartely. S ním byl stoper Atlasu Guadalajara podle vyšetřovatelů dlouhodobě v kontaktu a pomáhal mu prát špinavé peníze. Proto mu nyní úřady mimo jiné zmrazily veškerý majetek v USA.

"Zásadně odmítám jakoukoliv spolupráci s uvedenou organizací, nebo událostmi. Tohle pro mě bude nejtěžší zápas kariéry a chci své jméno co nejrychleji očistit," prohlásil Márquez, který se po uvalení sankcí sám ohlásil mexickým úřadům. Kvůli obvinění také vynechal všechny dosavadní tréninky Atlasu.

Márquez se do Atlasu, kde v roce 1996 odstartoval kariéru, vrátil loni. Předtím působil v Monaku, New Yorku Red Bulls, Leónu, Hellasu Verona a především v Barceloně, se kterou získal čtyři tituly a v letech 2006 a 2009 s ní vyhrál Ligu mistrů. S reprezentací si zahrál na čtyřech světových šampionátech a stále ji vede jako kapitán.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud