18. července 2023 • 22:00

Messi a Busquets poprvé trénovali v Miami. Beckham zlanařil další hvězdu

Autor: ČTK, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedminásobný nejlepší fotbalista světa Lionel Messi si poprvé zatrénoval s Interem Miami. Jeho první přípravu v celku zámořské MLS sledovalo 200 novinářů a spoluhráči mu při nástupu na trávník zatleskali. Informovala o tom agentura AP.



Spolu s Messim se tréninku, který natáčel vrtulník i několik dronů, zúčastnil i jeho někdejší spoluhráč z Barcelony Sergio Busquets. Španělský mistr světa i Evropy přišel do Miami v pondělí.

Šestatřicetiletý Messi s celkem z Fort Lauderdale podepsal smlouvu na dva a půl roku s opcí. Kapitán argentinských mistrů světa z loňského šampionátu v Kataru si ročně vydělá 50 až 60 milionů dolarů (1,3 miliardy korun).

„Pro něj už je to hlavně o jeho odkazu. Vyhrál všechno, co se vyhrát dalo. Je jeden z nejlepších hráčů všech dob, ne-li nejlepší. Ale co jsem viděl, tak je pořád hladový,“ řekl spolumajitel klubu a bývalý anglický reprezentant David Beckham.

Lionel Messi si poprvé zatrénoval s Interem Miami
Lionel Messi si poprvé zatrénoval s Interem Miami

Messi by si měl zápasovou premiéru v novém působišti odbýt v pátek, kdy Miami nastoupí v Leagues Cupu proti mexickému celku Cruz Azul. Cena vstupenek se na černém trhu podle AP pohybuje mezi 275 dolary (5800 korun) a 19 tisíci dolary (404 tisíc korun).

Miami navíc po Messim a Busquetsovi posílí další bývalý hráč Barcelony Jordi Alba. Předseda klubu Jorge Mas uvedl, že Inter už se čtyřiatřicetiletým obráncem, který po sezoně v katalánském klubu předčasně skončil, podepsal smlouvu.

Alba působil v Barceloně od roku 2012, získal s ní šest titulů a v roce 2015 byl u triumfu v Lize mistrů. V minulosti nastupoval také za Valencii a se španělskou reprezentací v roce 2012 vyhrál mistrovství Evropy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud