Michal Koštuřík
Premium
7. září 2023 • 09:30

Horníček v Lize mistrů: Real jsem si přál. Sebere v Braze místo legendě?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Při štaci v Portugalsku dělá postupné, cílevědomé kroky. Ten poslední ho dovedl až na pozici dvojky SC Braga. Brankář Lukáš Horníček (21) se stal po čtyřech letech pevnou součástí áčka účastníka Ligy mistrů a těší se na souboje s Realem Madrid. Zároveň bojuje o pozici jedničky v reprezentaci U-21 pro nadcházející kvalifikaci EURO 2025. 



Začínal v Sokolu Dobříkov. Teď má Lukáš Horníček vedle sebe borce, kteří se na podzim představí ve fotbalovém divadle snů. V Braze nedávno podepsal nový kontrakt až do léta 2028 a v gólmanské hierarchii už je před ním pouze Brazilec Matheus, osobnost klubu. „Ten se bude těžko dostávat z brány,“ uvědomuje si v rozhovoru pro deník Sport a web iSport.cz brankář, jenž prošel mládeží Pardubic.

Cítíte, že se s vámi počítá do role dvojky?
„Od nové sezony se to tak vyvrbilo. Trenér je se mnou spokojený a jsem za to moc rád. O této pozici jsem snil a doufám, že se časem dostanu na post jedničky.“

Přes rutinéra Matheuse? Je to vůbec reálné?
„On je tam desátým rokem, legenda. Má víc zkušeností a je vidět, že se tým cítí o něco jistější, když je tam on. Stejně to vnímají fanoušci i trenéři. Ale dělám maximum, trénuju na sto procent. Snad se přes něj v budoucnu prosadím. Před rokem jsem byl trojka, teď dvojka.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud