Pavel Hartman
Premium
3. prosince 2023 • 04:55

Vaclík o životě v USA i vlivu Messiho. Ale nechytám, nechápe přístup kouče

Vstoupit do diskuse
9
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarsko, Španělsko, Řecko, Anglie a teď už i Spojené státy americké. Výčet zahraničních angažmá 34letého brankáře Tomáše Vaclíka dostal na podzim ještě šmrncovnější rozměr. Klub New England Revolution sídlí ve Foxborough, sedmnáctitisícovém městečku ve státě Massachussetts kousek od severního Atlantiku a Bostonu. „Život tady se nám moc líbí,“ říká český reprezentant. Přesto není jisté, zda se nebude brzy zase stěhovat.



Odvezl dceru do školy, pak zvedl sluchátko a nadšeně líčil, jak objevuje Ameriku. I když ta fotbalová mu zatím neukázala přívětivou tvář. A taky by venku trochu přitopil.

„Začíná tu už být chladno. Ráno bylo minus jedna. A kluci z hokeje nám říkali, že bude ještě hůř, minus patnáct, dvacet. Na to nejsme za posledních pět let zvyklí,“ upozorňuje Tomáš Vaclík s ohledem na španělské a řecké teplo i v zimě.

Bydlíte přímo ve Foxborough?
„Ne. Bydlíme mezi Bostonem a Foxborough. Na trénink to mám 25 minut. A když bychom jeli do Bostonu, trvá to deset, patnáct minut. Ale záleží na provozu. Jakmile je zácpa, může to trvat i hodinu. Provoz je tu obrovský.“

Nepomáhají ani široké dálnice?
„Mají tu šest pruhů, ale furt jsou zacpaný. Já mám štěstí, ráno to jezdí na Boston, a naše tréninkové centrum je na druhou stranu. A odpoledne to jezdí zase z Bostonu, takže opět na druhou stranu.“

Co vás v Americe nejvíc překvapilo?
„Že jsem neodchytal ani minutu.“

Začal jste nepříjemným překvapením. Proč k němu došlo?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud