11. dubna 2012 • 14:28

Real je pod tlakem Barcelony! Ustojí katalánský nápor?

Autor: neu
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ATLÉTICO - REAL, online 22:00 | Mourinhovi borci, ukažte se, jak jste silní! Z původně desetibodového náskoku je po úterní výhře Barcelony nad Getafe (4:0) jediný bod, „bílý balet“ je před dnešním derby na Atlétiku Madrid (výkop ve 22 hodin) pod obrovským tlakem.



„Nemáme strach nebo úzkost,“ odmítl asistent kouče Mourinha Aitor Karanka na včerejší tiskové konferenci. Je však jisté, že nápor na psychikou je značný.

Vždyť po 22 kolech shlížel Real na Barcelonu z vršku, rozdíl deseti bodů byl považován za natolik výrazný, že o ligovém triumfu bílého baletu nepochybovali asi ani v Katalánsku. Po deseti zápasech je to však úplně jinak, po vítězství nad Getafe Messi a spol. okopávají „bílému baletu“ paty.

„Věci se během pár dnů změnily, stále bojujeme o titul. Jsme na dobré cestě, budeme v boji pokračovat až do konce,“ prohlásil sebevědomě záložník Barcelony Andrés Iniesta.

„Jsme v klidu,“ zůstal chladný Karanka, kterého Mourinho předhodil španělským médiím namísto sebe. Soudí se, že nejspíš kvůli psychickému presu.

„Special one“ má totiž v sázce svoji pověst, pokud by se mu Barcelona „vysmála“ i ve druhé sezoně po sobě, byla by to skvrna na jeho úspěšné kariéře.

Ztratit desetibodový náskok, to by bylo, jak řekl v souvislosti se Spartou v nadsázce její bývalý GSM Jozef Chovanec, na roztrhání trenérské licence.

Na zisku španělského titulu si totiž „Special one“ zakládá, považuje ho za prioritu. „Letos se zaměřujeme na triumf v La Lize, je pro nás superdůležitá,“ prohlásil v březnu. Ustojí Real nápor Barcelony? Dnešek hodně napoví.

Real Madrid patří mezi nejslavnější kluby na světě.
Real Madrid patří mezi nejslavnější kluby na světě.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud