3. července 2019 • 21:14

Atlético vysázelo za Joaa Félixe balík. Je z něj třetí nejdražší hráč historie

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atlético Madrid koupilo z Benficy Lisabon za 126 milionů eur (3,2 miliardy korun) devatenáctiletého útočníka Joaa Félixe a udělalo z něj třetího nejdražšího fotbalistu historie. Talentovaný hráč, kterému se přezdívá nový Cristiano Ronaldo, podepsal se španělským vicemistrem sedmiletou smlouvu.



Více než Félix dosud stáli pouze brazilský útočník Neymar a francouzský kanonýr Kylian Mbappé. První jmenovaný přestoupil do Paris St. Germain z Barcelony za 222 milionů eur a druhý pak do stejného klubu z Monaca za 180 milionů eur. Pokud by se do přestupní částky započítávaly i následné bonusy, umístili by se před Félixem ještě Philippe Coutinho a Ousmane Dembélé.

Portugalský mladík je po Mbappém druhým nejdražším teenagerem v historii. Atlético astronomickou přestupovou částku nezaplatí ihned celou, ale ve splátkách.

Félix v minulé sezoně debutoval v A-týmu lisabonského celku a Benfice pomohl k zisku mistrovského titulu 15 góly a devíti přihrávkami v 26 ligových zápasech. Začátkem června si v semifinále Ligy národů proti Švýcarsku poprvé zahrál i za seniorskou portugalskou reprezentaci. V dubnu se odchovanec Porta stal nejmladším střelcem hattricku v Evropské lize.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud