Jan Podroužek
25. května 2021 • 10:27

Vaclík řeší nové angažmá: po Seville do Turecka, nebo vysněné Anglie?

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Adios. Gracias. A nová kapitola může začít. Vlastně musí. Tomáš Vaclík se s díky rozloučil se Sevillou, kde strávil poslední tři sezony, novou smlouvu s klubem nemá, proto bude přes léto řešit nové působiště. Ve hře může být turecký Besiktas, který o českého gólmana stál už dřív, ale taky pokračování ve Španělsku.



K Bosporu, nebo do vysněné Anglie. Jen co Tomáš Vaclík oznámil, že v Seville nebude pokračovat, rozjely se spekulace. Nejčastěji je český brankář spojován s istanbulským Besiktasem.

„Další kapitola mé kariéry končí. V Seville jsem zažil úžasné tři roky… I když pro mě byla minulá sezona náročná, s klubem se loučím s největším respektem a úctou,“ napsal Vaclík a připomněl, že v posledním ročníku odchytal pouze osm soutěžních utkání.

Zprávy o jeho konci v Andalusii se hromadily už během jara, od té doby byl spojován taky s návratem do Sparty. To ale v dubnu sám popřel a i nejaktuálnější zprávy Sportu hovoří o tom, že s letenským klubem není v kontaktu.

Tomáš Vaclík v Seville
PŘÍCHOD: červenec 2018 z Basileje za zhruba 150 milionů korun
Počet startů: 94 Inkasované góly 105
Počet nul: 34
TROFEJE: 1x Evropská liga (2019/20), 1x účast ve skupině Ligy mistrů (2020/21)

Hlavní zájem má mít Besiktas, který o hostování Vaclíka stál už během minulé sezony, tedy v době, kdy se vyjasňovalo, že český brankář bude spíš vysedávat. Jenže má to háček, mužstvo z Istanbulu má do brány dva výtečné mladíky – jasnou jedničkou je dvacetiletý Ersin Destanoglu, který za sebe občas pustí 23letého Utkua Yuvakurana. Tomu mimochodem teď v létě měla končit smlouva, ovšem před necelým týdnem prodloužil o tři roky.

To může Vaclíkův příchod celkem zkomplikovat, leda že by byl na odchodu Destanoglu. Jenže jeho cena prodělala za poslední rok výrazný vzestup, mluví se o tom, že by za něj Besiktas mohl chtít v přepočtu až půl miliardy korun. Jediný klub, který se v poslední době v souvislosti s Destanogluem zmiňoval, byl Liverpool. Zatím ale nic oficiálního. Ostatně i tam by mohly případně směřovat Vaclíkovy další kroky, do vysněné Anglie. Ve hře je i setrvání ve Španělsku, nebo taky odchod do Itálie či Řecka.

„Všechny věci kolem příštího Tomášova angažmá budeme řešit v dohledné době. Zatím nemůžu být konkrétní, sezona ve Španělsku skončila teprve v neděli. Zatím se ke spekulacím nechci vyjadřovat,“ omluvil se hráčův manažer David Nehoda.
Vaclík v Seville strávil tři sezony a v sezoně 2019/20 vyhrál s týmem Evropskou ligu, byť do ní naskočil za celý ročník jen dvakrát.

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud