Jonáš Bartoš
22. února 2024 • 12:50

Vaclík: Repre? Rád bych už v březnu. Na české gólmany padla deka

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zvolil známé prostředí na jihu Pyrenejského poloostrova, jen o soutěžní patro níž. Tomáš Vaclík (34) zamířil sbírat starty do Albacete, klubu z druhé španělské ligy. Zkušený český gólman má v následujícím půlroce pomoct k záchraně a zároveň po pauze od chytání nakopnout sám sebe. Jeden z cílů je jasný – vrátit se do formy a zabojovat o nominaci na EURO. V aktuální situaci mezi českými gólmany je pozice reprezentační jedničky hodně otevřená. „Může mi to pomoct,“ vypráví v rozhovoru pro deník Sport a iSport.cz na začátku nové výzvy.



Odvezl děti poprvé do nové školy a v náročném programu si udělal zhruba půlhodinovou mezeru na telefonát s redaktorem Sportu. Tomáš Vaclík už o víkendu sledoval z lavičky Albacete domácí zápas proti Racingu Santander (2:0). Rád by co nejrychleji do brány, při ideální konstelaci i v březnu na reprezentační sraz. „Tahle liga má kvalitu,“ zdůrazňuje, když se pustí do vyprávění o své aktuální situaci.   

Jaký byl první týden ve Španělsku?
„Trošku hektický, měli jsme na zařizování hodně věcí. Ale jinak v klidu. Počasí je tady dobré, holky (Vaclík má dvě dcery) byly v úterý poprvé ve škole. Minulý rok jsem byl touhle dobou v Anglii, co se týká počasí a teplot, to se nedá vůbec srovnávat.“ (úsměv)

Co adaptace po fotbalové stránce? O víkendu doma proti Santanderu jste byl mezi náhradníky.
„Všechno probíhá dobře. Umím jazyk, takže jsem schopný s klukama hned komunikovat. V tomhle je to super. Přivítání od fanoušků bylo moc příjemné, vypadá to, že si mě ještě pamatují z působení v Seville. To bylo fajn, teď abych se co nejrychleji dostal do branky, začal chytat a sbírat minuty.“

Máte s trenéry nějaký plán, kdy půjdete do zápasu?
„Chtěl bych co nejdřív, cítím se relativně dobře. Dlouho jsem netrénoval s týmem, teď ve Španělsku mám za sebou čtyři tréninky, to není moc. Ale věřím, že všechno zvládnu, pokud mě do toho pustí. Byla nějaká představa, když jsem podepsal smlouvu. Ale

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud