Jonáš Bartoš
26. listopadu 2010 • 11:04

Xavi: Vítězství nad Realem? To je jako orgasmus!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chystá se souboj gigantů, na který se třese celé Španělsko. A s ním celá Evropa. Real versus Barcelona. Tradice, sláva, hvězdné kádry, peníze. A aktuálně největší forma ze všech evropských týmů. Zapomeňte na ostré řeže v Premier League, bundeslize, či italské Serii A. Tentokrát by všichni fanoušci měli zaměřit pozornost na španělskou La Ligu. V pondělí přichází na řadu bitva podzimu, slavné El Clásico.



"Tento zápas je opravdová bomba. V Itálii na tento souboj hledíme se závistí. Nikdo nepochybuje, že se utkají dva nejsilnější týmy světa," píše italský La Gazzetta dello Sport Alp.

"Bude to nejlepší zápas na světě," uznává i anglický The Guardian. Opravdu. Souboj Barcelony s Realem dávno přesáhl hranice Španělska. Zvlášť nyní, kdy se oba týmy pyšní nejsilnějšími kádry na světě.

Xavi o El Clásico
Vyhrát nad Realem? Je to jako orgasmus nebo výhra v kasinu

Důvodů, proč sledovat zápas podzimu, najdeme tisíce. Bitva o čelo španělské ligy. Messi versus Ronaldo. Guardiola versus Mourinho. Střet dvou herních stylů. Navíc souboj jedněch z nejslavnějších klubů historie.

Real momentálně vede tabulku před Barcelonou o jeden bod. Oba týmy zatím válcují své soupeře. Připomínají silný uragán, který smete úplně všechno. Stačí se podívat na statistiky španělské ligy.

Real: 12 zápasů, 32 bodů, žádná porážka, skóre 33:6. Barcelona: 12 zápasů, 31 bodů, jedna porážka, skóre 33:8. Ve Španělsku zkrátka nemají konkurenci. Oba týmy si navíc s předstihem zajistili postup do jarního osmifinále Ligy mistrů.

Zvlášť lákavý je také střet Messiho s Ronaldem, momentálně dvou nejlepších fotbalistů planety. Oba už vyhráli Zlatý míč, oba prožívají fantastickou sezonu. Cristiano Ronaldo dal v 17 zápasech 17 gólů, Messi v 16 utkáních nastřílel neuvěřitelných 22 branek. Čísla, která se vymykají běžným fotbalovým statistikám.

A zase Ronaldo! Portugalský fantom zase řádil, proti Ajaxu dal dva gólyFoto Reuters

"Oba jsou skvělí, ale nejlepší je pro mě v současné chvíli Ronaldo," tvrdí José Mourinho.

"Podle mého je lepší Messi," kontroval Pepe Reina, někdejší gólman Barcelony.

Fotbaloví kouzelníci už v mladém věku přepisují dějiny. A jejich souboj bude sledovat celý svět.

Speciální utkání to bude i pro José Mourinha. Ten loni s Interem vyřadil Barcelonu z Ligy mistrů, navíc v klubu před lety dělal asistenta.

"Nou Camp mi nikdy neodpustí to, že jsem jejich mužstvo vyřadil z Ligy mistrů. Jsem přesvědčený, že mě přivítají negativním způsobem," myslí si kouč Realu, jenž loni proti katalánským hvězdám uspěl díky perfektně propracované defenzivě.

Zápas bude svátkem i pro hráče. "Výhra nad Realem? To je jako orgasmus nebo když vyhrajete v kasinu," trefně vystihuje význam zápasu záložník Barcelony Xavi.

Úchvatné góly, technické finesy, napjetí. Prostě bitva, o které se ještě další týdny bude mluvit. Každý, kdo alespoň trochu sleduje fotbal, by si tento zápas neměl nechat ujít.

Utkání , které začíná v pondělí od 21:00, může vidět i český fanoušek. Zápas vysílá kanál Sport 1, online přenos budete moct sledovat na iSport.cz.



Kdo jiný než Messi se postaral o úvodní branku Barcy
Kdo jiný než Messi se postaral o úvodní branku Barcy

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud