5. srpna 2018 • 15:42

Bale očaroval Juventus! Real uspěl a naznačil, jak může hrát bez Ronalda

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Téměř 72 000 diváků na narvaném stadionu, na obou stranách silné, nažhavené jedenáctky. Souboj velkoklubů mezi Realem a Juventusem na přípravném turné ve Spojených státech nakonec vyhrál "bílý balet" 3:1. V utkání se vyznamenali především dva hráči - Gareth Bale srovnával nádhernou ranou na 1:1, obrat dokonal dvěma góly po přestávce střídající Marco Asensio. Nový trenér Julen Lopetegui zároveň nastínil, jak by šampion Ligy mistrů mohl hrát bez Cristiana Ronalda, který v létě přestoupil do Juventusu.



Zápas se hrál ve fantastické kulise v Landoveru na stadionu FedExField, kde své zápasy běžně hraje tým americké NFL Washington Redskins. Diváci tentokrát sledovali počínání dvou velkoklubů z "evropské" verze fotbalu, v tomto případě Realu a Juventusu.

Oba týmy postavily silné jedenáctky, ačkoliv ještě chyběli Modrič, Ramos nebo Cristiano Ronaldo, kteří odpočívají po světovém šampionátu. Premiérový start hvězdného CR7 za Juventus, jenž v létě vyměnil dresy nedělních soupeřů, proběhne nejspíš až na začátku ostré sezony v italské Serii A.

V nedělním souboji fotbalových gigantů přesto bylo na co koukat. Juventus vedl po vlastní brance krajního obránce Daniho Carvajala, "bílý balet" se ale nenechal zahanbit. Krásnou ranou srovnal ve 39. minutě Gareth Bale. Velšský záložník za vápnem práskl do balonu a jeho pumelice skončila za zády bezmocného gólmana Szczesného.

Real si zajistil výhru ve druhém poločase, kdy trenér Lopetegui vyslal do hry Marka Asensia. Španělský rychlík nahradil Benzemu a plnil roli falešné devítky. Real zkoušel hru bez klasického útočníka a nejvýš se pohyboval právě Asensio.

22letému šikulovi zápas vyšel, ve 47. a 56. minutě zaznamenal dvě branky a rozhodl o vítězství svého týmu. Real po odchodu Cristiana Ronalda zatím marně shání gólového útočníka, posunutí Asensia může být jednou z alternativ, jak pětinásobného držitele Zlatého míče v ofenzivě nahradit.

VIDEO: sledujte sestřih utkání Real - Juventus

"Je to jedna z možností. Příprava je od toho, abychom zkoušeli různé věci. Musíme uvnitř týmu hledat různé varianty, jak mužstvo poskládat," komentoval trenér Lopetegui nové rozestavení. "Bylo dobré vidět, že na té pozici hrál takhle extrémně dobře. Není tak důležité, kde hrál, ale jak hrál," chválil kouč, který v létě odešel od španělské reprezentace a nahradil Zinedine Zidana.

Právě Asensio, případně Bale s často kritizovaným Benzemou by mohli být těmi, kdo potáhnou ofenzivu Realu. K ruce by jim v ostré sezoně měl být i Luka Modrič. Nejlepší hráč turnaje v Rusku a kapitán stříbrné chorvatské reprezentace byl spojován s odchodem do Interu Milán, to ale Lopetegui důrazně odmítl.

"Mluvil jsem s Modričem, uvidíme, jak na tom bude, až se k nám 8. srpna připojí, zda bude schopen nastoupit do prvního zápasu 15. srpna (Superpohár UEFA proti Atlétiku)," prohlásil kouč šampiona Ligy mistrů. "Co jsem mu říkal, zůstane absolutně soukromé. Ale jde o hráče, kterého miluju sledovat na hřišti a nemůžu se dočkat, až bude s námi. Myslím, že bude šťastný hrát za Real. Luka je naším hráčem a nemám pochyb o tom, že tady zůstane," utnul spekulace o možném přestupu.

Na lavičce Juventusu strávil celé utkání český talent Tomáš Macek, který pravděpodobně zamíří na další hostování. Italský šampion už se nemůže dočkat chvíle, až jeho dres v zápase oblékne Cristiano Ronaldo, jehož transfer z Realu znamená jednoznačně největší přestup léta.

Realu zbývají v přípravě dva zápasy - ve středu vyzve AS Řím s Patrikem Schickem, v sobotu AC Milán. Juventus vstupuje do ligové soutěže 18. srpna na hřišti Chieva.

Velšský záložník Gareth Bale v utkání Realu s Juventusem
Velšský záložník Gareth Bale v utkání Realu s Juventusem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud