11. října 2018 • 22:19

Ve vazbě až do prosince! Kat Slavie Kokorin a Mamajev vyčkají na trest

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruští fotbalisté Alexandr Kokorin a Pavel Mamajev, kteří jsou podezřelí z napadení v centru Moskvy, zůstanou ve vyšetřovací vazbě až do zahájení procesu 8. prosince. Ve čtvrtek o tom rozhodl soud. Oběma hráčům, kteří při potyčce zranili i dva vysoce postavené ministerské úředníky, hrozí až sedm let vězení.



Útočník Petrohradu Kokorin, který před týdnem rozhodl gólem o výhře 1:0 nad Slavií ve skupině Evropské ligy, a záložník Krasnodaru Mamajev zranili při pondělní rvačce minimálně dva muže. Incident zachytily bezpečnostní kamery. Policie oba ve středu obvinila z výtržnictví a vzala je do vazby.

Při čtvrtečním soudním projednávání se oba hráči, kteří byli při potyčce podle svědků pod vlivem alkoholu a zřejmě i drog, za své chování omluvili. „Stydím se,“ citovala Kokorina ruská média. Mamajev se napadeným mužům omluvil a nabídl odškodnění za utrpěné morální i materiální škody.

Vedle trestního stíhání oba čeká i postih od klubů, které jejich chování odsoudily. Vedení Krasnodaru už pracuje na ukončení Mamajevovy smlouvy. Navíc jim od etické komise svazu hrozí až doživotní zákaz působení v ruských fotbalových soutěžích.

Ještě před týdnem rozhodl Alexandr Kokorin jediným gólem o výhře Zenitu Petrohrad nad Slavií, nyní je ve vazbě
Ještě před týdnem rozhodl Alexandr Kokorin jediným gólem o výhře Zenitu Petrohrad nad Slavií, nyní je ve vazbě

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud