16. května 2020 • 20:22

Dusno v Trnavě. Fans jdou proti kouči kvůli penězům, trénink hlídala policie

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vést prvoligový tým na Slovensku, to nechce jen trenérské schopnosti, ale často i odvahu. Své o tom ví portugalský kouč Trnavy Ricardo Chéu, který má podle fanoušků červenočerných opustit klub, protože nesouhlasí se snížením platu. Na trénink Spartaku dokonce museli dohlížet ozbrojení policisté.



Mezi částí kádru, realizačního týmu a vedením Spartaku Trnava to kvůli koronaviru vře. Velká část týmu souhlasila se snížením platu, ale ne všichni. Problémy s tím měl i Ricardo Chéu, který se dostal do mediální přestřelky s vlastními nadřízenými. Vše vyvrcholilo zavoláním policie na trénink.

„Kdo chce bojovat srdcem pro eura a ne pro Spartak, z klubu ven!“ To si přečetli trnavští fotbalisté, když dorazili na trénink. Zpovzdálí si je prohlížela asi patnáctičlenná skupinka fanoušků „bílých andělů“, kteří se ale rozhodně jako andílci netvářili.

Do areálu Na Slávii tak rychle dorazila slovenská policie. „Měli jsme informaci, že by mohlo dojít k narušení tréninku. Z preventivních důvodů byla na místo vyslána hlídka pohotovostní jednotky, vysvětlila serveru trnavskyhlas.sk místní policejní mluvčí Mária Linkešová.

Transparent byl namířen proti trenérovi Chéuovi a hráčům, kteří údajně odmítli jít dolů s platem. Přítomnost policistů situaci uklidnila. Transparent po chvíli sundali zaměstnanci klubu a skupinka, která nedorazila kvůli tréninku, se postupně rozpustila.

Situace ohledně platů tradičního klubu na západě Slovenska ale zůstává nejasná a zdá se, že se obě strany věnují mediálním vyjádřením víc než jednáním.

Na fotbalisty Trnavy čekal na tréninku transparent fanoušků
Na fotbalisty Trnavy čekal na tréninku transparent fanoušků

„Na začátku pandemie jsem jednal s kompetentní osobou v klubu a vůbec jsem se myšlence vzdát se části platu nebránil. Jsem připravený pomoct, ale čekal jsem, že mi klub pošle návrh e-mailem a budu si to moc pročíst. Nic takového jsem nedostal a jak můžu akceptovat něco, co jsem ještě neviděl?“ prohlásil Chéu pro Šport.sk.

„Na druhém sezení se ptali, jestli budu souhlasit se snížením platu o 50 procent na 15 měsíců, ostatním to nabídli na tři měsíce a po mě chtěli 15? To mi nepřipadá férové. Tedy pokud v tom není jiný záměr,“ naznačil portugalský následovník Čechů Ščasného a Látala na lavičce Spartaku.

Klub reagoval prohlášením, ve kterém přiznal, že se snažil snížit náklad a zároveň připomněl, že Chéu je nejlépe placeným členem týmu.

„Pro nás je korektnější bavit se osobně než si psát maily, tak jsme se zeptali i trenéra. Jeho odpověď byla vyhýbavá a k žádné dohodě jsme nedospěli,“ píše se na webových stránkách klubu.

Trnava sice v přerušené soutěžil postoupila do skupiny o titul, ale je s velkým odstupem čtvrtá. „I přes ne úplně podařená vystoupení v předkole EL, vypadnutí z poháru a výsledkovou krizi na podzim jsme trenéra vždy podrželi, i když v jiných klubech už dávno skončil,“ dodali představitelé klubu.

Zatímco třeba bundesliga a už se znovu rozbíhá a velká část soutěží má jasné datum restartu, situace na Slovensku je nejasná. Jasné je jen to, že se nezačne dřív než 6. června.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud