Štěpán Filípek
Premium
29. července 2021 • 12:15

Becali už Ondráška chválil, Trpišovský přišel včas, říká Dušan Uhrin mladší

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Detailně poznává svéráz rumunského fotbalu. Trenér Dušan Uhrin ml. (53) si v něm udělal jméno a na východě už má za sebou šesté angažmá, z toho druhé v Dinamu Bukurešť. I když z něho kvůli finančním trablům klubu záhy odešel. „Teď bych chtěl zase o něco hrát. Třeba i v Česku,“ říká. V rozhovoru pro iSport Premium vypráví o excentrickém majiteli bývalé Steauy Gigim Becalim a jeho rozporuplné akvizici Zdeňku Ondráškovi, ale v placené části také vzpomíná na to, jak mu ve Slavii mohl dělat asistenta jistý Jindřich Trpišovský.



Byla to scéna, jakou v Česku trenér nezažije. Zvlášť když dává klub předčasně sbohem. Dušana Uhrina mladšího však příznivci bukurešťského Dinama málem umačkali...

Podle záběrů na sociálních sítích se s vámi fanoušci loučili dost vřele – a vehementně.
„Vyhazovali mě do vzduchu. Musím říct, že to jsem se lekl... (usmívá se) Nevěděl jsem, že tam bude tolik fanoušků. Na těch záběrech to není vidět, ale bylo jich tam na dva tisíce. Uspořádali fotbalový turnaj, udělali si asi šestadvacet týmů, a mě na něj pozvali. Měl jsem je rád. Tým podporovali. Vezměte si, že za rok vybrali dva miliony eur na klub, aby ho zachránili. To je neuvěřitelné.“

Takže Bohemians na rumunský způsob...
„No, vybrali toho trošku víc. (směje se) Mají asi sedmnáct tisíc organizovaných fanoušků. I v Itálii, Anglii. Pravidelně platí příspěvky. Stačí dát měsíčně dvě eura a už je to slušný. Hráli jsme v padesátitisícové aréně, která hostila i mistrovství Evropy. A když kvůli koronaviru lidé nesměli na stadiony, fanoušci sami nabízeli na každý domácí zápas virtuální vstupenku za jedno euro.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud