16. května 2022 • 14:12

Wisla plná Čechů spadla z polské ligy. Ondrášek: Katastrofa, nebojovalo se

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po 28 letech sestoupili fotbalisté Wisly Krakov z polské ligy. Nezabránili tomu ani čtyři čeští hráči v kádru třináctinásobného mistra včetně útočníka Zdeňka Ondráška, který se do klubu v lednu vrátil po třech letech jako vítaná posila.



„Je to katastrofa pro nás i fanoušky, kteří s námi byli celou dobu. Máme nejlepší fanoušky, ale realita je taková. Nyní je třeba udělat vše pro to, aby se Wisla vrátila do Ekstraklasy,“ řekl Ondrášek polským médiím po nedělní porážce 2:4 v Radomi, která zpečetila sestup týmu. Do zápasu zasáhli i kapitán Michal Frydrych, další obránce Matěj Hanousek a útočník Jan Kliment, kterého Ondrášek v 64. minutě vystřídal.

Když Ondrášek do klubu v zimní pauze přišel, byl tým vedený někdejším plzeňským koučem Adrianem Guľou na třináctém místě. Na jaře ale Wisla vyhrála jediný ze 14 zápasů, v nichž dala 16 branek, a skončila šestnáctá.

„Chyběly nám body, góly... Nebojovalo se, takhle se hrát nedá. Někteří lidé vůbec netuší, co obnáší druhá liga. Bude to ještě těžší než Ekstraklasa, protože tam všichni bojují a běhají. Před deseti lety vládla tiki taka a dneska všichni bojují. Když se nebojuje, vypadá to, jak to vypadá,“ prohlásil Ondrášek, který dal v devíti utkáních dva góly.

„Není to jen o jednom zápase, táhne se to už dlouho. Bohužel jsem to zažil už v Norsku, ale to bylo jiné,“ uvedl třiatřicetiletý útočník, který zažil v roce 2013 sestup s Tromsö. „Tohle je něco nepředstavitelného. Nevěřili jsme, že k tomu dojde, ale na jaře jsme vyhráli pouze jednou, takže jsme mohli těžko pomýšlet na čelo tabulky,“ konstatoval sedminásobný český reprezentant.

S Wislou podepsal v zimě smlouvu do června příštího roku s opcí. „Nikam neodcházím, ale nevím, jaké má klub plány,“ prohlásil bývalý hráč Plzně, Českých Budějovic nebo Dallasu.

Sestup z nejvyšší polské soutěže zažili o víkendu i další Češi. Do druhé ligy spadla také Nieciecza, kterou vede trenér Radoslav Látal s asistentem Radimem Kučerou. V týmu působí útočník Tomáš Poznar, který přišel v únoru ze Zlína, a obránce Matěj Hybš a záložník Michal Hubínek. Další čeští hráči Adam Hloušek a Martin Zeman v klubu v zimě skončili.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud