Petr Adam
6. ledna 2023 • 20:00

Kopnutí kouče USA do ženy po 31 letech. Šťavnaté je, i kdo kauzu vytáhl

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Gregg Berhalter dovedl fotbalisty Spojených států na nedávném mistrovství světa v Kataru do osmifinále. Zaslouží si novou smlouvu, která mu na konci roku vypršela? Vliv na to bude mít nejen aktuální výsledek, ale také vyšetřování 31 let staré události, kdy Berhalter kopnul do nohou svoji budoucí ženu. Ano, na zámořské fotbalové scéně se momentálně propírají ryze soukromé záležitosti. Jak se ukázalo, klíčovou roli hraje matka jednoho z hráčů v současném týmu.



Pojďme si rozkrýt obsazení celé kauzy.

Berhalter v roce 1991, tehdy jako osmnáctiletý nadějný hráč, po hádce před barem kopnul do nohou svoji budoucí ženu Rosalind, také fotbalistku „Není pro to žádná omluva, byla to ostudná chvíle a dodnes jí lituji,“ nezapíral v prohlášení.

V době, kdy se incident stal, Berhalter začal docházet na terapii k vztahovému poradci a po sedmiměsíčním odloučení se pár dal znovu dohromady. S Rosalind se vzali a dnes spolu mají čtyři děti. „Takové chování se už neopakovalo,“ ubezpečil trenér.

Postupně se začala vyvíjet soap opera s propletencem vztahů uvnitř amerického fotbalu. Rosalind bydlela tehdy na univerzitních kolejích s Daniellou Eganovou, spoluhráčkou, která se později provdala za Claudia Reynu, někdejšího kapitána americké reprezentace, který hrál za Leverkusen,Wolfsburg či Manchester City.

Nizozemsko - USA: Gól, jaký svět neviděl. Podívejte se na kuriózní trefu Wrighta
Video se připravuje ...

Manželům Reynovým se narodily čtyři děti, jedním z nich je Giovanni Reyna. Dvacetiletý záložník Dortmundu se objevil v nominaci na MS v Kataru, tam ale oproti předpokladům nedostával od Berhaltera dostatek příležitostí, v základní skupině odehrál jen osm minut.

Jak se ukázalo, zkušenější členové týmu Reynovi vyčítali nedostatek zájmu i pracovitosti na trénincích, ten se jen těžko sžíval s pozicí náhradníka. Situace eskalovala až do hlasování, ve kterém osazenstvo kabiny mělo rozhodnout, že mladý Reyna nakonec zůstane a neodjede předčasně domů.

„Byli jsme připravení mu zamluvit letenku domů, takhle extrémní to bylo. Situace se horšila, měli jsme s ním pohovor. Sdělili jsme mu, k čemu může dojít a že další přestupky už tolerovat nebudeme,“ popsal Berhalter bez udání jména, nakonec se ukázalo, že jde o Reynu.

Takové zacházení rozhořčilo Reynovy rodiče. Matka Danielle využila svých kontaktů, telefonovala sportovnímu řediteli amerického svazu US Soccer Earniemu Stewartovi a zmínila se mu o Berhaletově incidentu s budoucí ženou.

„Řekla jsem mu, že se s mým synem nezachází fér, protože se omluvil za svoje chování a stále byl kvůli němu popotahován, zatímco Gregg žádal o prominutí za něco mnohem horšího, co provedl ve stejném věku.“ Nechtěla prý, aby Berhalter přišel o práci, nešlo o vyhrožování…

Jenže mezitím se dalo do pohybu vyšetřování na svazové úrovni a výběr nového trenéra byl pozastaven. Do nejbližších zápasů povede reprezentaci dosavadní Berhalterův asistent Anthony Hudson.

Ať už budou závěry kauzy jakékoliv, pachuť nejspíš zůstane. „Je to bláznivé. Jsem z toho naštvaný a jsem z toho smutný,“ vystihl své pocity někdejší populární americký fotbalista Alexi Lalas.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud