3. června 2023 • 17:45

Saúdové útočí i kvůli MS: hvězdy, které lákají na balík. Ronaldo uvítá každého

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Cristiano Ronaldo před půl rokem rozpoutal poprask. Po konci v Manchesteru United kývl na nabídku s ročním příjmem 200 milionů eur (4,8 miliardy korun) ze Saúdské Arábie. „Jsem spokojený. Chci a budu tady pokračovat," řekl v televizním rozhovoru. A od nové sezony mu může přibýt snová konkurence. Saúdové i kvůli kampani na pořádání mistrovství světa cílí na obří hvězdy včetně Lionela Messiho. „Velká jména, velcí hráči, mladí hráči, staří hráči, všichni jsou tady vítaní," dodal Ronaldo, jenž hraje za An-Nasr. Kdo je podle spekulací spojovaný s příchodem do Arábie?

  • Sergio Busquets

    záložník, 34 let
    Barcelona

    Má za sebou emotivní rozlučku na Camp Nou. Španělský záložník dává na konci sezony sbohem Barceloně, kde strávil osmnáct let. Odehrál za ni slušných 719 soutěžních utkání. A teď je otázka, kde bude po zisku mistrovského titulu připisovat další čárky. Od začátku července bude bez angažmá a podle zahraničních spekulací má dvě možnosti. Inter Miami a Saúdskou Arábii. Pokud by kývl na druhou variantu, může se připojit za Ronaldem do An-Nasru. Zájem mají i Al Shabab a Al Hilal. 

    Kapitán Barcelony Sergio Busquets se loučí s fanoušky a klubemFoto Reuters

  • N'Golo Kanté

    záložník, 32 let
    Chelsea

    Důležité datum pro pracovitého záložníka - 30. června. Pokud se do té doby nedohodne s Blues na novém kontraktu, je bez angažmá. Vedení Chelsea přitom údajně o Kantého stojí. Na začátku roku se Londýnem nesla zpráva, že jednání nabrala směr, který má rychle skončit podpisem. Jenže renomovaný novinář Fabrizio Romano před pár dny informoval o opaku - Francouzova budoucnost v Chelsea je nejistá kvůli zájmu ze Saúdské Arábie. Čas rychle utíká, jak se rozhodne?   

    Bude N'Golo Kanté pokračovat v Chelsea?Foto profimedia.cz

  • Karim Benzema

    útočník, 35 let
    Real Madrid

    Velké téma posledních dní. Saúdové zacílili na posledního vítěze ankety Zlatý míč. Francouzského kanonýra má přesvědčit lukrativní nabídka v hodnotě 100 milionů eur (zhruba 2,4 miliardy) za sezonu, klubu Al-Ittihad by se upsal na dva roky. Zahraniční média brala Benzemův odchod už jako jistý a ve čtvrtek očekávala, že jednádní potvrdí sám hráč. Ale stal se opak. „Jsem v Madridu," odmítl se bavit o své budoucnosti. „O čem lidé mluví je na internetu, a internet není realita. Teď jsem tady, užívám si každý den a v neděli je zápas," dodal Benzema před posledním ligovým kolem. Spekulace ovšem neutnul, šíří se dál.

    Karim Benzema na vyhlašování cen španělského deníku MarcaFoto Reuters, ČTK

  • Pierre-Emerick Aubameyang

    útočník, 33 let
    Chelsea

    Směr Saúdská Arábie může nabrat i bývalý kanonýr Arsenalu. Chelsea s Aubameyangem už zřejmě na další sezonu nepočítá, na Stamford Bridge po příchodu z Barcelony zůstal výrazně za očekáváním. Smlouvu má ještě na rok, přesto by mohl odejít zadarmo. Kam? Podle Sky Sports se vedle Arábie nabízí Španělsko, Turecko, Spojené státy americké, Katar nebo jeden nejmenovaný klub z Anglie.

    Pierre-Emerick Aubameyang neprožil v Chelsea úspěšnou sezonuFoto Reuters
  • Lionel Messi

    útočník, 35 let
    PSG

    Messiho mise v PSG končí, argentinský útočník s francouzským velkoklubem smlouvu neprodlouží. To už je jasné. Ale co dál? Ve hře jsou tři varianty - složitý návrat do Barcelony, Inter Miami a Saúdská Arábie. O poslední možnosti se spekulovalo už v zimě, Saúdové lákají kapitána úřadujících světových šampionů na pohádkový plat. Messi by si mohl za rok vydělat až 8,5 miliard korun ročně. Oživil by rivalitu s Cristianem Ronaldem a současně podpořil kampaň pro pořádání mistrovství světa.

    Lionel Messi se raduje ze své trefyFoto Reuters

  • Wilfired Zaha

    útočník, 30 let
    Crystal Palace

    Jedno z nejtěžších rozhodnutí v kariéře. A hvězda Premier League má z čeho vybírat. Zaha působí v Crystal Palace od srpna 2014 a Eagles o něj stojí dál. Podle informací zahraničních médií mu nabízejí nejlukrativnější smlouvu v klubové historii. Hráče oslovily ještě kluby ze Serie A, Fenerbahce a Al-Ittihad ze Saúdské Arábie. Než se Zaha definitnvě rozhodne, situaci prý důkladně probere i s rodinou.

    Wilfired Zaha zvažuje, kde bude v kariéře pokračovat dálFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud