Michal Koštuřík
Premium
3. srpna 2023 • 15:45

Grygera: Když se Buffon rozhodl, gól nedostal. V soukromí býval hodně sám

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jsou spoluhráči, na které nikdy nezapomenete. Pro Zdeňka Grygeru (43) je jedním z výjimečných brankář Gianluigi Buffon, s nímž prožil čtyři plodné roky v Juventusu Turín (2007-2011). „Šli jsme do zápasu s tím, že Gigi gól nedostane a nám stačí, když jeden dáme,“ popisuje bývalý obránce auru a schopnosti legendy, která nyní ve 45 letech ukončila aktivní kariéru.



Bývalý český reprezentant poznal světového šampiona z roku 2006 a jednoho z nejlepšího gólmanů fotbalové historie hodně zblízka. Při štaci v Juventusu si s ním užil spoustu legrace. „Když na něj někdo ze slabšího týmu vystřelil z pětadvaceti metrů, smál se mu. Byl problém dát mu gól v šestnáctce a Buffona vždycky pobavilo, že to někdo zkoušel z takové dálky,“ vytahuje Zdeněk Grygera v rozhovoru pro deník Sport a web iSport.cz. jednu ze zábavných historek.

Když se řekne Gianluigi Buffon, co vás na první dobou napadne?
„Už jen tím, jak se choval v bráně, to pro mě byl nejzajímavější gólman. Měl atypický styl, odlišný od všech. Po zákrocích dělal různé grimasy, upoutával pozornost. I proto byl tak oblíbený. Přišel jsem do Juventusu a byl jsem strašně rád, že jsem tam potkal hráče jako je on. Gigi byl pro mě světová brankářská jednička. Navíc jsem přestoupil po mistrovství světa, které Itálie s Buffonem vyhrála. Tehdy byl v té nejlepší formě. Byla pro mě čest s ním hrát. Jeho přítomnost měla obrovský vliv na každý tým, v němž působil. Převážně tedy na Juventus a reprezentaci.“

V čem bylo jeho kouzlo?
„Hlavně obránci věděli, že je za nimi velká jistota a podpora. Gigi dovedl

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud