Premium
27. ledna 2024 • 17:15

Siuuu! Gólový rok CR7: Pochybují, pak porazím mladá zvířata jako Haaland

Autor: Zbyněk Veselý
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když v prosinci 2023, krátce před zimní pauzou Saudi Pro League, proměnil dvě penalty, pustil se do ikonické oslavy, kterou z úcty napodobují Vinícius Júnior či Alejandro Garnacho. Rozběhl se k rohovému praporku, ukázal na sebe, zpomalil do klusu, vyskočil do vzduchu a zagestikuloval otočku. V polovině letu udělal piruetu, při dopadu mrštil rukama dolů a zahřměl: „Siiiiuuuu!“ Diváci to křičeli s ním, což je docela normální, dokud si neuvědomíte, že šlo o domácí zápas Benzemova, Fabinhova a Kantého Al Ittihadu a fanoušky jednoho z nejzuřivějších soupeřů Portugalcova Al Nassru. Takový byl rok Cristiana Ronalda v Saúdské Arábii. Nezačal skvěle, a skončil 54 góly.



Byl to jeden z těch dnů, kdy se Ronaldovi nic nedaří a on nedokáže skrýt rostoucí frustraci. Ofsajdový praporek ho připravil o gól, zásah VAR mu upřel penaltu a v závěru klíčového zápasu vyslal divokou střelu a dvě hlavičky mimo cíl. V návalu zlosti strhl protihráče k zemi a měl štěstí, že se vyhnul červené kartě. Neustále se mračil a znechuceně hleděl k nebi, jako by se ptal, čím si to zasloužil.

Byla to další rána pro naděje Al Nassru na titul v Saudi Pro League, a když CR7 po závěrečném hvizdu odcházel ze hřiště, slyšel posměšné skandování jásajících příznivců Al Hilalu, kteří slavili výhru 2:0. „Messi, Messi,“ pokřikovali a snažili se ho zesměšnit jménem odvěkého rivala. Ronaldo se s úsměvem dvakrát chytil za rozkrok, což vypadalo jako celkem ostrá reakce na hecování, a pak zmizel v tunelu.

Incident během svatého měsíce ramadánu vzbudil široký ohlas v médiích. Saúdský právník Nouf bin Ahmed označil Portugalcovo gesto za „zločin veřejného zneuctění a trestný čin, který má za následek zatčení a vyhoštění, pokud se ho dopustí cizinec“, a dodal, že hodlá podat stížnost státnímu zástupci.

Tomuto konkrétnímu cizinci deportace nehrozila. Al Nassr reagoval prohlášením, v němž uvedl, že Cristiano ve skutečnosti utrpěl zranění, protože potyčka se záložníkem Al Hilalu Gustavem Cuellarem začala úderem do velmi citlivé oblasti. „Jedná se o potvrzenou informaci,“ dodal klub a tím to celé haslo, takže nevíme, kdo onen údaj o intimních partiích „potvrdil“. Georgina Rodríguez?

Tato událost z loňského dubna doplnila regály Ronaldových těžkostí v počátcích jeho saúdskoarabské mise. O týden později Al Nassr rozdýchával šokující porážku s Al Wehdou v semifinále Královského poháru a CR7 si cestou z trávníku chladil žáhu na trenérském štábu svého týmu.

Dr. Saud Kateb, bývalý náměstek ministra zahraničí, se v textu pro arabsky psané noviny Al Madinah ptal, zda vládou podporovaný nákup nebyl ztrátový. „Přílišné zaměření na zisk těch nejslavnějších je

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud