10. srpna 2010 • 22:54

Mourinho si do Realu přivedl oblíbence Carvalha

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Portugalský fotbalista Ricardo Carvalho přestoupil z Chelsea do Realu Madrid. Znovu se tak sejde s trenérem Josém Mourinhem, s nímž vyhrál s Portem Ligu mistrů a který ho později přivedl i do Chelsea.



Real dnes oznámil, že s jedním z nejlépe hodnocených stoperů Evropy podepíše smlouvu na dva roky. Přestupová částka nebyla zveřejněna, podle španělských médií by se měla pohybovat ve výši osm milionů eur (asi 197 milionů korun).

Dvaatřicetiletý Carvalho se tak stal další velkou posilou Realu během léta. Již dříve přišli Argentinec Ángel Di Mária a německý reprezentant Sami Khedira.

V roce 2004 byl Carvalho jednou z klíčových postav senzačního triumfu Porta v Lize mistrů. Následně přestoupil za 20 milionů do Chelsea, kde vytvořil kvalitní stoperskou dvojici s Johnem Terrym. Celkem za Chelsea odehrál 135 ligových zápasů a vstřelil sedm branek. Dalších 67 zápasů si připsal za portugalskou reprezentaci. V poslední době se však stále častěji potýkal se zraněními.

Jeho náhradou v Chelsea by se měl stát brazilský stoper David Luiz z Benfiky Lisabon.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud