6. července 2012 • 18:40

Au! Jarošík přejel Matějovského – a záložník dotrénoval

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně pozitivní průběh soustředění Sparty v Horním Rakousku dnes narušilo zranění kapitána Marka Matějovského. Klíčový záložník nedokončil po srážce s Jiřím Jarošíkem dopolední trénink a během odpoledního se připravoval individuálně.



„Dopoledne dobrá kvalita, škoda toho zranění.“ Těmito slovy začal v pátek odpolední trénink kouč Vítězslav Lavička. Narážel na nemilou událost, která se na hřišti v Bad Leonfeldenu stala krátce po zahájení dopolední fáze.

To sparťané zrovna procvičovali kombinace tři na dva. Marek Matějovský tak dlouho držel míč, až k němu bránící Jiří Jarošík dojel skluzem a balon mu bez pardonu ukopl. Matějovský se hned s bolestivým výkřikem skácel k zemi a dlouho se z ní sbíral, Lavička dokonce musel přerušit trénink.

Dirigent sparťanské ofenzivy se pak s pomocí dobelhal do stínu, kde po zbytek jednotky bolavé místo na pravé noze chladil pytlíkem ledu.

Zraněný Marek MatějovskýFoto Barbora Reichová (Sport)
Po obědě se pak Matějovský objevil na hřišti jen v teniskách, s nohou v obvazu. Několik minut s ním cvičil masér Tomáš Stránský, posléze se třicetiletý záložník věnoval aspoň posilování horních partií. Zraněná noha mu víc nedovolila.

„Nemělo by ovšem jít o nic vážného,“ uklidňuje fanoušky Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty.

Matějovského start na sobotním turnaji v Sankt Pöltenu, kterým Sparta svůj třináctidenní herní kemp v Rakousku uzavírá, je nicméně velmi nepravděpodobný.

Jde shodou okolností o třetího středního záložníka Letenských, kterého postihly zdravotní problémy. Milan Jirásek odjel s těžkým výronem kotníku domů už minulý týden a David Pavelka, autor dvou branek proti Legii Varšava, laboruje s bolavým kolenem.

Sparťané se chystají na trénink
Sparťané se chystají na trénink


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud