6. března 2013 • 17:51

Obavy před fotbalovým MS 2014! Maracaná se ocitla pod vodou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do výkopu prvního zápasu zbývá 463 dní a brazilským organizátorům mistrovství světa ve fotbale, které se uskuteční v příštím roce, se znovu nepodařilo rozptýlit pochyby, zda včas dokončí rekonstrukci stadionu Maracaná. Mezinárodní federace FIFA musela zrušit dnešní inspekci, protože stadion je zaplaven.



Části stavby a nářadí zaplavil silný liják, který zasáhl Rio de Janeiro v úterý večer. Místní televize odvysílala záběry dělníků, jak v noci nabírali vodu do velkých bílých kbelíků a odstraňovali ji z některých částí nedávno nainstalované střechy.

Zástupci FIFA a organizačního výboru turnaje si měli dnes stavbu prohlédnout ještě předtím, než na místo ve čtvrtek dorazí generální sekretář FIFA Jerome Valcke. Ten označil stadion Maracaná za svou největší starost v souvislosti s inspekcí v Brazílii.

Slavný stadion byl postaven před šampionátem v roce 1950 a tehdy se do jeho ochozů vměstnalo až 200 tisíc diváků. Ještě před světovým šampionátem 2014 má stadion hostit tři utkání červnového Poháru FIFA včetně finále.

Místní televize odvysílala záběry dělníků, jak v noci nabírali vodu do velkých bílých kbelíků a odstraňovali ji ze střechy
Místní televize odvysílala záběry dělníků, jak v noci nabírali vodu do velkých bílých kbelíků a odstraňovali ji ze střechy

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud