11. června 2013 • 12:43

Nedvěda lákali do Sparty: Nabídka od Chovance přišla brzy

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Kariéru ukončil Pavel Nedvěd na jaře 2009 v dresu Juventusu. Mnozí tvrdili, že mohl ještě pokračovat dál. A mohlo to být ve Spartě! Českou fotbalovou legendu kontaktoval tehdejší GSM Jozef Chovanec. "Byl jsem fyzicky unavený," vysvětlil Nedvěd v ONLINE rozhovoru se čtenáři iSport.cz, proč angažmá na Letné odmítl.



Profesionální fotbal nehraje už čtyři roky, rozdíl na postavě ale nepoznáte. Pavel Nedvěd se stále udržuje ve výborné formě. Běhá maratony, hraje fotbalové exhibice, baví se ostatními sporty.

Leckoho napadne, jestli není škoda, že si kariéru ještě alespoň o sezonu neprodloužil. "Končit v sedmatřiceti je akorát," uculil se Nedvěd během návštěvy redakce Sportu.

Poté, co v roce 2009 odehrál poslední zápas za Juventus, mu velmi brzy zazvonil telefon. Na druhém konci byl Jozef Chovanec s nabídkou Sparty, odkud jako mladík vyrazil za štacemi do zahraničí. "Ozval se, jak jsem skončil v Juventusu, jestli bych ještě za Spartu nehrál," prozradil Nedvěd.

Držitele Zlatého míče za rok 2003 tehdejší GSM Sparty na návrat do Gambrinus ligy nezlákal. "Bohužel přišla nabídka brzo, byl jsem hodně fyzicky unavený, takže jsem ji odmítl. Možná kdyby pak přišla třeba až v září, souhlasil bych," přiznal.

EURO 2004 jsme měli vyhrát, je i po letech přesvědčen Nedvěd
Video se připravuje ...

Česká fotbalová liga se tak nedočkala návratu velé hvězdy, která byla nedavno zvolena nejlepším hráčem Gambrinus ligy za uplynulých dvacet let.

"Nemyslím si, že bych toho litoval. Odešel jem v pravý čas a se vztyčenou hlavou. To byla má hlavní myšlenka. Za Spartu bych si ještě někdy rád zahrál, ale teď už je pozdě," dodal Nedvěd.

Pro velký fotbal vychovala Nedvěda Plzeň, mezi dospělými ale poprvé zazářil ve Spartě. Komu tedy fandil v letošním ročníku ligy?

"Jsem rád, že ve finále se jednalo o tyhle dva kluby. Na začátku roku jsem tipoval na vítěze Spartu. Jelikož mi nikdy žádný tip nevyšel, bylo tomu tak i letos," vyhnul se přímé odpovědi.

Pavel Nedvěd byl uveden do Síně slávy deníku Sport
Pavel Nedvěd byl uveden do Síně slávy deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud