26. května 2015 • 04:25

Matthäus: Léta jsou cítit. S Nedvědem nemůžete držet krok

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Myslím, že takovou atmosféru jste v Česku na fotbale dlouho neměli,“ děkovala německá legenda Lothar Matthäus fanouškům po exhibičním duelu Setkání legend, který měl být reprízou finále EURO 1996. A Češi se dočkali sladké „odplaty“ v podobě výhry 6:3.



„Fantastický večer. Tady nejde o výsledek, ale o zábavu na hřišti a atmosféru na stadionu. A myslím, že jste v Česku takovou atmosféru na fotbale dlouho neměli,“ vykládal Matthäus po zápase, který v Edenu sledovalo téměř 15 tisíc fanoušků.

Nedvěd: Porazit Němce vždy potěší! Matthäus nadával, že moc běháme
Video se připravuje ...

Zklamaný z porážky prý Matthäus ale nebyl. „Vůbec ne. Není to mistrovský zápas jako před dvaceti třiceti lety. Zábava je důležitější a myslím, že se bavili všichni na hřišti i v hledišti,“ řekl spokojeně. „Kdybych byl pořadatel, dělal bych v Česku takové zápasy častěji, když tady je tak fantastické publikum,“ ještě jednou smekl před fanoušky.

Pro ně i pro český tým byl exhibiční zápas především odplatou za finálovou porážku z EURO 1996, Němci to tak ale nebrali, navíc v jejich týmu bylo víc mistrů světa z roku 1990. „Odvetu za co? Za tu spoustu porážek?“ smál se Matthäus. „Tak potom jim gratuluju k dnešnímu vítězství. Pro nás ten zápas tak důležitý nebyl. My jsme hráli důležitější zápasy v minulosti,“ usmíval se legendární záložník či obránce.

Podívejte se, jak Maier vychytal Němce. Trefovali mě, smál se
Video se připravuje ...

A vůbec si nestěžoval ani na fakt, že Češi měli věkově mladší tým. „Jasně že člověk cítí rozdíl deseti let, že třeba s Nedvědem nebo Bergrem nemůže držet krok. To je normální. To je příroda,“ uvedl.

Hlavně v závěru Němce trápil fantastický brankář Ladislav Maier. „V Rapidu jsem ho dobře vytrénoval a on to dnes ukázal,“ smál se Matthäus. „Ve Vídni byl mým brankářem,“ dodal obdivně a už vyhlížel společné večerní posezení. „Češi mají co oslavovat, ale my nebudeme smutní. Budeme slavit s nimi. Dnes to byl pěkný svátek fotbalu.“

Pavel Nedvěd přebírá po výhře nad Německem pohár od Miroslava Pelty
Pavel Nedvěd přebírá po výhře nad Německem pohár od Miroslava Pelty

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud