6. srpna 2015 • 14:31

Hvězdy se vrací do Drnovic. Drulák či Grygera vyzvou Dostálka i Pacandu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzpomínkou na ligové duely fotbalistů Drnovic a Brna v devadesátých letech bude páteční utkání bývalých hráčů domácího týmu a Boby Brno. V drnovickém týmu se představí Radek Drulák, Zdeněk Grygera, Miroslav Holeňák, Róbert Kafka, Erich Brabec, brankář Ladislav Maier a v brněnské sestavě například Jan Palinek, Petr Křivánek, Richard Dostálek, Marcel Cupák nebo Milan Pacanda. Utkání začne v 18 hodin na drnovickém stadionu.



Účast přislíbili i slovenští hráči Jozef Majoroš, Jozef Weber, Jaroslav Timko, dorazí i trenéři Petr Uličný, Karel Jarůšek a Josef Hron. "Nemuseli jsme hráče přemlouvat. Všichni se na setkání po dlouhé době těší. V takovém rozsahu pořádáme akci poprvé," řekl ČTK organizátor Zbyněk Zbořil.

Drnovice před deseti lety skončily v první lize na osmém místě, z ekonomických důvodů se ale vedení klubu další účasti zřeklo. Tím se otevřela cesta ze třetího místa ve druhé lize do nejvyšší soutěže současnému mistru Viktorii Plzeň.

"Drnovický zázrak" se ještě v následující sezoně pokusil oživit mecenáš Jan Gottvald, který ale po roce svou aktivitu vzdal. Vesnický klub upadl kvůli dluhům do konkurzu a zanikl. Útroby stadionu, na kterém hrála i česká reprezentace a v evropských pohárech například Mnichov 1860, jsou v dezolátním stavu. V provozu je pouze hrací plocha a tribuny. Místní FK Drnovice na kdysi prvoligovém stadionu hraje okresní přebor.

Souboje mezi Brnem a Drnovicemi patřily v polovině devadesátých let k divácky atraktivním zápasům. V září 1996 sledovalo toto derby na stadionu za Lužánkami 37.150 diváků.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud