20. listopadu 2015 • 13:50

Čišovský: Jak se ocitl v Síni slávy Barcelony a proč fandí Spartě

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Parťáci byli už na hřišti, ale zákeřné onemocnění jednoho z nich je ještě víc sblížilo. Znát to bylo i na tiskové konferenci, kde Marián Čišovský poprvé otevřeně promluvil o svém boji s Amyotrofickou laterální sklerózou (ALS). A Pavel Horváth seděl po jeho boku jako šéf Spolku 28, který vznikl na Čišovského podporu.



Pozorně pozoroval každý jeho pohyb, párkrát doplnil slovo, které delší dobu hledal. Na Pavlu Horváthovi bylo vidět, jak mu na spoluhráči záleží. Sám Marián Čišovský přiznal, že někteří přátelé se už stali součástí rodiny, bez jejíž pomoci se téměř neobejde.

Já jsem v Síni slávy Barcelony a co ty? hecoval Čišovský Horvátha
Video se připravuje ...

Parta kolem Pavla Horvátha a dalších sdružených ve Spolku 28 pomáhá opravdu vydatně. Teď právě na jejím webu probíhá aukce kopaček slavných i méně slavných fotbalistů, díky níž by se měla zaplatit bezbariérová rekonstrukce domu, kde bude Čišovský s manželkou Martinou a dcerou Tinou bydlet.

Draží se kopačky pro ČIŠU! Pomohli Walcott, Nedvěd i Nani
Video se připravuje ...

„Každých kopaček si vážím, je jedno, jestli je to hvězda Pavel nebo někdo jiný,“ usmíval se Čišovský. V nabídce jsou ale i kopačky Pavla Nedvěda , Davida Lafaty či hvězdného Thea Walcotta.

Sám „Čiša“ přidal kopačky, ve kterých hrával ligu, a do vitríny přidal fotku ze zápasu s Kodaní, který v roce 2011 stvrdil historický postup Plzně do Ligy mistrů. „To byl můj nejkrásnější fotbalový zážitek,“ přiznal.

Bojovník Čišovský promluvil: Co říká o své nemoci či o naději
Video se připravuje ...

Pobaveně pak připomněl i ne tak vydařený moment, a to když Viktoria prohrála 0:4 s Barcelonou a on zavinil penaltu, navíc dostal červenou kartu. „V Síni slávy Barcelony je kniha, kde je napsáno: po faulu Mariána Čišovského Messi dal svůj dvoustý gól,“ rozesmál se Čišovský a obracel se Horvátha. „A ty jsi v Síni slávy Barcelony?“ hecoval ho.

Plzeň, kde teď Horváth dělá asistenta, prý i nadále sleduje. Chodí na domácí zápasy a na ty venkovní se dívá v televizi. Nejvíc se mu prý líbil triumf nad Spartou den před jeho narozeninami. „To byl od kluků krásný dárek,“ připomněl.

Bez problémů prý ale fandí i rivalovi. „Já mám v podstatě Spartu rád, mimo 180 minut plus nastavení za rok,“ usmíval se Čišovský s tím, že je potřeba myslet na český koeficient: „Abychom za dva roky mohli přímo do skupiny (Ligy mistrů).“

Titul Plzně pro Čišovského. Obránce bojující s nemocí přišel na pódium
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud