1. září 2016 • 16:17

Chvíle, kdy brankářka Solo slyšela o trestu za urážky: Emoce šly ven!

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvůli jejímu vystoupení na olympiádě se o brankářce Hope Solo zase hodně mluvilo. Americká fotbalistka upoutala pozornost svými komentáři po čtvrtfinálovém vyřazení se Švédkami, které označila za „bandu zoufalců.“ Za neuctivá slova vůči soupeřkám dostala půlroční zákaz startu v reprezentaci. Hráčka proslulá řadou výstřelků přijímala verdikt jen ztuha. A kamera byla zrovna náhodou u toho.



Hope Solo byla jednou z členek amerického týmu, jejíž olympijské vystoupení zaznamenali tvůrci dokumentu Keeping Score (Skóruj dál). Podařilo se jim zachytit také moment, kdy se brankářka dozvěděla o tom, že následujícího půlroku musí na reprezentační akce zapomenout.

Nablízku ji byl její manžel Jerramy Stevens, bývalý hráč amerického fotbalu. Právě k němu šla Solo pro útěchu. „Ukončili mi smlouvu, takže ani žádná výplata, nejenom distanc,“ naříkala Solo. „A to můžou udělat obojí?“ ptal se jí Stevens. „Je to na nic. Sedmnáct zkur**ných let a teď je to pryč,“ vyjádřila obavy, že její dlouhá reprezentační kariéra může být u konce.

Solo se s verdiktem vyrovnává obtížně. Na svém oficiálním twitterovém účtu následně oznámila, že se rozhodla předčasně ukončit také sezonu také v klubu Seattle Reign. „Nemohla bych být hráčkou, jakou jsem bez toho, aniž bych byla sama sebou, i když jsem někdy neudělala nejlepší rozhodnutí a neřekla správné věci. V uplynulých 17 letech jsem dělala svoji práci profesionální sportovkyně jediným způsobem, jakým znám – s vášní, houževnatostí, s neutuchajícím zápalem tak, abych byla nejlepší brankářkou na světě.“

Kariéra 35leté hvězdy, která byla obviněná kvůli domácímu násilí nebo se chovala agresivně při policejní kontrole, další zásah. Ze slov Hope Solo se dá vyčíst, že počítá s tím, že návrat na výsluní už možná nebude možný.

Hope Solo spěchala za útěchou do náruče manžela
Hope Solo spěchala za útěchou do náruče manžela

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud