25. srpna 2016 • 10:30

Půl roku stop! Brankářka Solo za urážky soupeřek nesmí reprezentovat

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankářka americké fotbalové reprezentace Hope Solo dostala půlroční zákaz startů v mezistátních zápasech za urážku soupeře během olympijského turnaje v Riu de Janeiro. Domácí svaz ji potrestal za to, že po vyřazení ve čtvrtfinále od Švédska označila tým Seveřanek za bandu zbabělců.



Solo se nelíbil defenzivní styl, jaký Švédky proti obhájkyním titulu praktikovaly. Zápas skončil po základní hrací době i po prodloužení remízou 1:1 a penaltový rozstřel rozhodl o tom, že tým USA bude vůbec poprvé v historii OH chybět ve finále. Do té doby Američanky čtyři z pěti olympiád vyhrály.

Národní svaz označil výrok pětatřicetileté Solo za nepřijatelný. "Nesplňuje normy chování reprezentantky. Od všech bez výjimky vyžadujeme dodržování zásad fair play a respektu vůči soupeři," uvedl v prohlášení šéf amerického fotbalu Sunil Gulati.

Vyjádření jediné brankářky na světě, která má odehráno přes dvě stě reprezentačních zápasů, se v Riu nelíbilo ani Mezinárodnímu olympijskému výboru, k trestu ale nesáhl.

U národní federace Solo přitížila její kontroverzní minulost. Dvojnásobná olympijská vítězka je proslulá různými excesy. Čelila obvinění z domácího násilí, neboť údajně pod vlivem alkoholu napadla sestru a synovce a způsobila jim lehká zranění. Jindy se zase při silniční kontrole chovala agresivně k policistům, a protože k incidentu došlo během reprezentačního srazu, dostala za to třicetidenní distanc.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud