Jakub Konečný
Premium
16. ledna 2019 • 14:27

Talenti pod smlouvou? Slavia je štědrá, Plzeň a Sparta se drží při zdi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dát slibnému talentu smlouvu, či ne, to je, oč tu běží. Tři největší české kluby řeší citlivou otázku odlišně. Zatímco Slavia je vůči dorostencům ve výši a množství smluv poměrně velkorysá, Plzeň se Spartou k nim přistupují o poznání zdrženlivěji, což přináší na trhu s náctiletými hráči znatelné pnutí. Co na to říkají hráčští agenti? A jaké zkušenosti má bývalý útočník Slavie Oskar Fotr, který dostal první smlouvu v 16 letech?



Bylo z toho loni v létě velké haló, když Spartu opustilo hned několik odchovanců se statusem volných hráčů. Kapitán devatenáctky Richard Sedláček zmizel do AZ Alkmaar, rychlík Matěj Majka do anglického Brentfordu, Jaroslav Peřina podepsal Jablonci. Nejvíc pozornosti však vyvolalo duo Pavel Hezoučký, Šimon Gabriel, které vzalo za kliku v Plzni.

„Sparta je v udělování smluv mladým hráčům obezřetnější, má pro to svá interní pravidla,“ říká k tomu obecně Hezoučkého agent David Nehoda. „Ale je to svým způsobem riziko, protože ne všichni budou trpěliví a na smlouvu si počkají.“

Tři velká dorostenecká esa, která jsou ve Slavii, Plzni a Spartě pod smlouvouFoto Sport

Zdroje deníku Sport říkají, že za tímto přístupem stojí osoba sportovního ředitele letenské mládeže Jaroslava Hřebíka, který nechce mladé hráče rozmazlovat. Je to pochopitelné, neboť případů, kdy je peníze zkazily, zná český fotbal desítky.

„Sparta tím však přišla o spoustu juniorských reprezentantů,“ upozorňuje další hráčský agent Jiří Müller. „A musí si sama vyhodnotit,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud