6. června 2019 • 12:35

Vrací se Superpohár! Slavia se v Dunajské Stredě utká s Trnavou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová asociace ČR potvrdila, že se 6. července uskuteční Česko-slovenský Superpohár mezi pražskou Slavií a Spartakem Trnava. Hrát se bude v MOL Aréně v Dunajské Stredě. Čas výkopu bude upřesněn později.



"Jsem rád, že se nám podařilo domluvit se s kluby, partnery a také s pořádajícím Slovenským fotbalovým svazem na tom, že po roční odmlce můžeme fotbalovým fanouškům obou zemí nabídnout opět tento formát sportovně velmi prestižního duelu," řekl předseda FAČR Martin Malík v tiskové zprávě.

"Po zápasech reprezentačních výběrů v Lize národů půjde v krátké době o další zajímavou konfrontaci českého a slovenského fotbalu. Věřím, že se mají fanoušci nejen obou klubů na co těšit a zároveň doufám v jejich širokou podporu přímo na stadionu," uvedl Malík. MOL Aréna pojme 12.700 diváků.

Slavia k ligovému titulu přidala i triumf v domácím poháru po výhře 2:0 nad Baníkem Ostrava a po 77 letech vybojovala double. Trnava, která v lize hrála o udržení, porazila v závěrečném pohárovém souboji Žilinu na penalty 4:1 po remíze 3:3 v základní hrací době.

Tradici společných československých fotbalových soutěží, které se v roce 1993 rozdělily po rozpadu federace, byla obnovena před dvěma lety. Tehdy v souboji vítězů českého a slovenského poháru zvítězil Zlín nad Slovanem Bratislava.

Loni se měl 29. června v Bratislavě utkat Slovan se Slavií, ale na žádost policie byl zápas zrušen. Policisté se obávali, že by nedokázali vzhledem ke konci školního roku a blízkému festivalu zajistit bezpečnost.

Evropské poháry přehledně: Na koho mohou narazit Slavia, Sparta či Plzeň?
Video se připravuje ...

Trenér sezony Jindřich Trpišovský: Od číšníka k fotbalovým trofejím
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud