16. října 2019 • 04:40

Fotbaloví talenti po 12 letech: Rekordní střelci, brzké konce i česká stopa

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Jak dopadli hráči, které World Soccer v roce 2007 řadil mezi TOP talenty?Jak dopadli hráči, které World Soccer v roce 2007 řadil mezi TOP talenty?FOTO: koláž iSport.cz

    Padesáti talentům se předpovídala velká budoucnost. Někteří uspěli a zvedají nad hlavu jednu trofej za druhou, jiní ale potenciál zdaleka nenaplnili, někteří už dokonce ani nehrají. Deník The Sun se podíval na seznam 50 nejzajímavějších talentů podle časopisu World Soccer 2007. Která zajímavá jména našel a kde je jim teď konec?

    Celý seznam 50 nejzajímavějších teenagerů ve fotbale roku 2007

    1. Sadick Adams
    2. Ismaiil Aissati
    3. Alexandre Pato
    4. Anderson
    5. Giovani dos Santos
    6. Gareth Bale
    7. Sergio Agüero
    8. Bojan Krkic
    9. Breno Borges
    10. Gerardo Bruna
    11. Angel Di Maria
    12. Diego Buonanotte
    13. Franco Di Santo
    14. Macauley Chrisantus
    15. Karim Benzema
    16. Dumitru Copil
    17. Fabio Pereira da Silva
    18. Kermit Erasmus
    19. Fabio Coentrao
    20. Marouane Fellaini
    21. Guilherme
    22. Darrian Ismodes
    23. Lorenzo De Silvestri
    24. Nour Hadhria
    25. Rabiu Ibrahim
    26. Kerlon
    27. Toni Kroos
    28. Juan Mata
    29. Lulinha
    30. Sapol Mani
    31. Cristian Nazarit
    32. Ransford Osei
    33. Aaron Niguez
    34. Daniel Opare
    35. Fran Merida
    36. Nikolay Mihaylov
    37. Mesut Özil
    38. Andrea Russotto
    39. Renato Augusto
    40. Henri Saivet
    41. Micah Richards
    42. Alexis Sanchez
    43. Sergio Tejera
    44. Marek Suchý
    45. Ivan Rakitic
    46. Abdou Razack Traore
    47. Carlos Vela
    48. Theo Walcott
    49. Gregory van der Wiel
    50. Ever Banega

  • Trefy - Karim Benzema, Toni Kroos, Gareth Bale

    Hned tři borci, které si tehdy magazín World Soccer vyhlédl, teď náleží Realu Madrid. A nejde o žádné nazdárky na okraji sestavy, ale o velké opory! Gareth Bale, i když ze všech tří má nejtěžší situaci, má na kontě vítězný gól ve finále Ligy mistrů. Středopolař Toni Kroos byl jedním z dirigentů zálohy nejen při výhrách Realu v milionářské soutěži, ale i při triumfu Německa na mistrovství světa. A kanonýr Karim Benzema? Z toho je z 228 góly šestý nejlepší střelec v historii Realu a po odchodu Cristiana Ronalda ofenzivní eso číslo jedna. Tady měl "bílý balet" šťastnou ruku.

    Karim Benzema v novém ročníku válíFoto Reuters

  • Neúspěch - Franco di Santo

    Od mladého Argentince, který válel za chilský tým Audax Italiano, se očekávaly velké věci. Koupila ho Chelsea, která v něm viděla nástupce kanonýra Didiera Drogby. Di Santo za ni ale nastoupil všehovšudy jen šestnáckrát! Po štacích v Blackburnu a Wiganu zamířil do Německa, kde hrál za Brémy a Schalke. Za šest let v bundeslize se ale trefil jen dvaadvacetkrát. Nakonec se vrátil do Jižní Ameriky, kde hraje za brazilské Atlético Mineiro.

    Franco di Santo se v Chelsea neprosadilFoto Profimedia.cz

  • Trefa - Sergio Agüero

    Jeden z nejlepších zahraničních hráčů v historii Premier League? Zcela určitě! Agüero, někdejší útočník Atlétika Madrid, za sedm let v Manchesteru City stihl čtyři tituly, s 239 brankami už je nejlepším střelcem v historii klubu. Na světě nenajdete moc útočníků, kteří by byli větší jistotou než on.

    Sergio Agüero byl na zápase hvězd jednou z mála výjimek, která stále hraje profesionální fotbalFoto Reuters

  • Neúspěch - Micah Richards

    Všechny tahy City ale nebyly růžové. Mezi ty slabší se počítá anglický zadák Micah Richards, odchovanec týmu, kterého Citizens přetáhli do své akademie z Oldhamu. Richards naskočil do A týmu už v 17 letech a předpovídala se mu velká budoucnost, zranění ho ale konstantně brzdila. V roce 2015 přestoupil do Aston Villy, v jejím dresu se ale za 4 roky objevil jen 31krát a v létě ukončil kariéru, teprve v 31 letech.

    Micah Richards ukončil kariéru v Aston VilleFoto Profimedia.cz

  • Trefa - Mesut Özil

    Mohli jsme sáhnout po Matovi, Di Mariovi či Rakitičovi, ještě jednou ale nakoukneme do Anglie. Na seznamu TOP teenagerů v roce 2007 figuroval i Mesut Özil. Jako osobnost doteď rozděluje fanoušky Arsenalu i Německa, talent se mu ale nedá upřít. S Realem má španělský titul, s Arsenalem bral tři FA Cupy, s reprezentací zlato z MS. Je kreativcem, který dokáže vytvářet šance v každém týmu.

    V Arsenalu věří, že Mesut Özil bude i přes problémy s německou reprezentací psychicky silný a bude mít dobrou sezonuFoto Profimedia.cz

  • Neúspěch - Anderson

    181 zápasů za Manchester United? To přeci není vůbec zlé číslo. K tomu čtyři tituly, výhra v Lize mistrů... Brazilského záložníka si ale jen málokterý fanoušek "rudých ďáblů" bude pamatovat jinak, než jako hráče na okraji sestavy. Po štaci v rodné Brazílii hrál sezonu druhou tureckou ligu, po hrozivé sezoně ale teprve v 31 letech ukončil kariéru.

    Anderson hrál za United dlouho, nikdy se ale nestal klíčovým hráčemFoto Profimedia.cz

  • Česká stopa - Marek Suchý

    Na seznamu 50 jmen naleznete i jedno české. Marek Suchý, odchovanec a Slavie, se stal lídrem a jistotou obranných řad Spartaku Moskva a později Basileje, téměř všude, kde byl, nosil kapitánskou pásku, reprezentaci nevyjímaje. Jednu z TOP 5 lig si ale vyzkoušel až po třicítce, když letos v létě s krajanem Tomášem Koubkem zakotvil v Augsburgu.

    Marek Suchý gestikuluje během zápasu s BulharskemFoto Pavel Mazac / Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud