Jan Malý
10. prosince 2019 • 18:20

1:5! Mladíci Slavie končí, v Dortmundu utrpěli debakl. Houštecký radil marně

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z DORTMUNDU | Juniorka Slavie v mládežnické Lize mistrů končí. V soutěži sice jednou porazila všechny vrstevníky ze slavných klubů (Inter Milán, Barcelona, Dortmund), ale v posledním utkání základní skupiny nestačila na německý celek. Borussia smetla český tým 5:1.



Sympatická podpora několika stovek fanoušků slávistickým mladíkům v potemnělém podvečeru na stadionku v tréninkovém centru Dortmundu nepomohla. Juniorka červenobílých prohrála ve svém posledním vystoupení v mládežnické Lize mistrů s místní Borussií 1:5 a se soutěží se loučí.

„Sešívaní“ potřebovali uhrát k postupu do další fáze alespoň remízu, bezbrankový stav i vyrovnaný průběh drželi do 26. minuty. Pak ale z pětadvaceti metrů napřáhl patnáctiletý obletovaný talent Youssoufa Moukoko a jeho tečovaná rána zapadla za brankáře Jakuba Markoviče.

Slávisté měli do té doby jednu velkou příležitost, ale útočník Adam Toula v ní neuspěl. Pak už tempo a děj utkání určovaly čím dál víc naděje slavného vestfálského klubu. Nepomáhalo nic, ani například rady Zdeňka Houšteckého, asistenta trenéra Jindřicha Trpišovského u áčka, který se během první půle snažil z hlavní tribuny pomoci svými postřehy.

Dortmund udeřil ještě dvakrát do konce poločasu. Moukoko nejprve v 34. minutě využil perfektní přihrávku od Giovanniho Reyny, který se pak sám o čtyři minuty později prosadil sám. Ke konci první půle na hřišti přituhlo, vše vyvrcholilo divokou strkanicí, kterou rozpoutal zákrok malého Martina Douděry.

Borussia byla v laufu. „To je pas jako od Hummelse,“ bylo slyšet na tribuně, když vyslal perfektní dlouhou přihrávku jeden ze stoperů německého celku. Hráče, kteří by třeba jednou mohli vylétnout až do áčka, spokojeně z hlediště sledoval bývalý kapitán Dortmundu Sebastian Kehl, který dnes v klubu pracuje jako funkcionář.

Po poločase domácí Slavii dorazili. Po hodině hry předvedli dortmundští mladíci brutální brejk, který jako by byl sehrán podle šablony áčka. Na jeho konci uklízel balon do prázdné brány Reyna, sedmnáctiletý talent, jemuž se předpovídá zajímavá budoucnost a jehož před pár dny představoval světu i server německé bundesligy. V 64. minutě dovršil hattrick Moukoko. Jestliže v prvním vzájemném zápase v Horních Počernicích nebyl klenot pocházející z Kamerunu moc vidět, teď naplno předváděl svůj potenciál.

Po páté inkasované brance byla nebezpečná i Slavia, čestný gól zaznamenal Toula, další dvě velké příležitosti český tým nevyužil. Na Dortmund to ale bylo málo. Fanoušci přesto odměnili slávisty potleskem a poplácali je po zádech.

Góly

Domácí: 26. Moukoko, 34. Moukoko, 39. Reyna, 59. Reyna, 64. Moukoko

Hosté: 74. Toula

Sestavy

Domácí: Unbehaun – Terzi, Schell (84. Kuffour), Ferjani, Göckan – Bakir (68. Khadra), Raschl (C), Pherai (84. Schlüsselburg) – Knauff (89. Rauch), Moukoko, Reyna (89. Amedick)

Hosté: Markovič – Hošek, Vincour (C), Štětka, Kosek – Červ, Zinhasovič, Křišťan (69. Langhamer) – Douděra (46. Zeronik), Toula, Joao Felipe

Karty

Domácí: Ferjani, Knauff, Göckan, Pherai

Hosté: Bakir, Zinhasovič, Kosek

Rozhodčí

Thorarinsson – Sigurdsson, Sigurdarson (všichni ISL)

Stadion

Dortmund Brackel Training Ground, Dortmund

Tabulka skupiny F

1. Inter 6 4 0 2 15:7 12
2. Dortmund 6 4 0 2 12:9 12
3. Slavia 6 3 0 3 9:16 9
4. Barcelona 6 1 0 5 8:12 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud