22. května 2020 • 15:13

Pokousal ho Suárez, teď útočníka brání: Líbí se mi to. Taky jsem hajzl

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před šesti lety to byl jeden z hlavních příběhů MS v Brazílii. Hvězda Uruguaye Luis Suárez pokousal během utkání italského stopera Giorgia Chiellini. Ačkoliv po několika týdnech útočník Barcelony vyfasoval čtyřměsíční trest, současný bek Juventusu se jej ve své autobiografii zastal. „Obdivuju ho za to. Kdyby nebyl takový prevít, bude z něho jen průměrný hráč,“ napsal 35letý obránce.



Byl to přímý souboj o postu ze základní skupiny do osmifinále. Na jedné straně Uruguay prošpikovaná hvězdami z předních evropských klubů a proti slavná značka squadra azzura.

Jenže Italové tvrdě narazili. Dál šli Jihoameričané. Po utkání se však místo senzačního postupu řešila jiná kauza – Suárezův kousanec do ramene Chielliniho.

Fanoušci se na sociálních sítích mohli přetrhnout, když si z útočníka Barcelony dělali legraci. Jen Chiellini po pár dnech zachoval chladnou hlavu, zvedl telefon a hříšníkovi zavolal. Čekal omluvu? Ani náhodou.

„Luis se omlouvat nemusel, vlastně ho za to obdivuji. Kdyby nebyl takový prevít, bude z něho jen průměrný hráč,“ napsal 35letý obránce ve své nové autobiografii.

Suárez se brání: Nikoho jsem nekousl. Všichni jdou proti mně!
Suárez se brání: Nikoho jsem nekousl. Všichni jdou proti mně!

„Tehdy se nic divného nestalo. Většinu zápasu jsem hlídal Edinsona Cavaniho, což byl také velmi nebezpečný útočník a nedali jsme si nic zadarmo. Jenže najednou jsem ucítil, že mě někdo kousnul do ramene. Stalo se. Je to součást boje,“ uvedl Chiellini.

Jak v knize dále píše, Suárezův čin není ve fotbale ničím ojedinělým. „Jsme si velmi podobně. Rád se s útočníky takhle špičkuju. Jsem prostě na hřišti stejný hajzl jako on a jsem na to hrdý. Provokace a trochu nekalosti jsou součástí hry. Není to nic špatného.“

Kromě incidentu se Suárezem se Chiellini vyjádřil i o některých spoluhráčích či trenérech. Odnesl to například i trenér Juventusu Murizio Sarri. „Za ním musíte jít v tréninkovém oblečení a předtím než si dáte sprchu, protože jinak budete zapáchat kouřem,“ "natřel" vášnivého kuřáka.

Juventus FC Vše o klubu ZDE

Suárez se brání: Nikoho jsem nekousl. Všichni jdou proti mně!
Suárez se brání: Nikoho jsem nekousl. Všichni jdou proti mně!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud