17. srpna 2020 • 17:30

Šmicer proti Berbrovi: Zlo fotbalu! Dělat pro FAČR? Mám krásnej život...

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ikona Slavie a Liverpoolu Vladimír Šmicer patří mezi nejvýraznější fotbalové osobnosti v Česku. Proč se vlivný „Štístko“ nezapojuje do vedení místního fotbalu? Na vině je jeden důvod, respektive jedna osoba. „Kdybych dělal pro náš fotbal, tak bych dělal pro Berbra. A to mi nejde přes prsty,“ řekl v pořadu Česká ulička Michala Hrdličky, který v premiéře v pondělí ve 20:30 vysílá O2 TV Sport.



Šmicer nabídky z fotbalové asociace měl, hlavně v roli ambasadora mládežnických reprezentací. Ale řekl jasné ne. „Neuměl bych si představit, že bych chodil na FAČR a věděl, že můj nadřízený je Berbr... To prostě nejde. To je tak zprofanovaná, špatná osoba ve vedení českého fotbalu, že pro něj nemůžu pracovat, ať bych dělal cokoli,“ sdělil Michalu Hrdličkovi v České uličce.

„Jednou jsem řekl, že zlo českého fotbalu je Berbr, a za tím si stojím,“ dodal vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem a trojnásobný český šampion se Slavií.

Šmicer by rád viděl, kdyby se objevila výrazná osobnost, která by se proti Romanu Berbrovi postavila. Sám to ale v plánu nemá. „Musel by se najít člověk, co by měl chuť a sílu to dělat. Já se na to necítím. Zkoušel to Ivan Hašek, moc se mu to nepovedlo, proto teď světlo na konci tunelu nevidím. Kdyby se třeba Pavel Nedvěd, Petr Čech, nebo Karel Poborský odhodlal to převzít, rád je podpořím, ale sám se na velkou funkci necítím, nemám to v plánech,“ řekl.

„Někdy později třeba jo, ale teď mám tak krásnej život...“ rozesmál se Šmicer, který si užívá roli ambasadora esportového týmu Entropiq, jezdívá hrát za legendy Liverpoolu, a do toho je majitelem hotelu v Tančícím domě.

Celý díl České uličky s Vladimírem šmicerem mohou diváci vidět v pondělí od 20:30 na O2 TV Sport.

Legendární český fotbalista Vladimír Šmicer pózoval pro Sport Magazín v dresu Liverpoolu a zmenšenou kopií trofeje pro vítěze Ligy mistrů
Legendární český fotbalista Vladimír Šmicer pózoval pro Sport Magazín v dresu Liverpoolu a zmenšenou kopií trofeje pro vítěze Ligy mistrů

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud