Michal Koštuřík
Premium
25. října 2020 • 04:55

Berbrův „poskok“ na Moravě měl vlastní síť. Kdo je obviněný sudí Hájek

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Berbrův kůň v uniformě. Robert Hájek (44), jeden ze dvaceti obviněných v úplátkářské kauze, je typ člověka, jehož vyhodíte ze dveří, a on vám do baráku vleze oknem. Udělá u toho rámus, napáchá škody a příště použije komín. Někdejší prvoligový arbitr má hlavně na Moravě šerednou pověst, jeho zatčení dost lidí přivítalo s uspokojením. „Byl dlouhodobě v područí Náčelníka,“ popisuje bývalý místopředseda FAČR Dalibor Kučera jeho úzkou vazbu na Romana Berbra. O svých zkušenostech s mužem, který ho chtěl vyštípat z funkce, pro iSport Premium promluvil i předseda výkonného výboru okresu Brno-venkov Jan Zycháček. „Je to pakáž,“ říká na rovinu.



Kdo je Robert Hájek? Ambiciózní muž mnoha aktivit. Jeden z Berbrových soukmenovců, který měl na starosti „černou“ práci na Moravě. Ve sportovním středisku v Brně-Písárkách školí kolegy-policisty pro rychlé zásahy, tedy elitu sboru.

K tomu dělá místopředsedu TJ Rajhradice a je členem rady městečka s patnácti sty obyvateli, do něhož se před lety přistěhoval. „Všichni o něm vědí, že byl Berbrův poskok a šiřitel jeho myšlenek,“ přibližuje Jan Zycháček, předseda výkonného výboru Brno-venkov.  

Nyní Hájek čelí obvinění, že loni v červnu v roli sudího přijal před utkáním ČFL Živanice-Vyšehrad (1:2) úplatek ve výši minimálně sto tisíc korun. Pro ty, co ho poznali blíž, nic šokujícího. Kolem Hájka se korupční spekulace točily delší dobu. Jednou už na ně dojel.

Před třemi lety ho vykopli z rozhodovského cechu Olomouckého kraje kvůli podivnému řízení „cinknutého“ duelu MSFL mezi Valašským Meziříčím a Mohelnicí. Následně odmítli jeho služby přijmout i v domovském brněnském regionu, kam se údajně sám nabízel.

Víme, kde pracuje...

Bleskové řešení nabídl Pardubický kraj, kde se stal s podporou

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud