7. října 2021 • 05:00

Uhrin: Stadion na Strahově klidně pro 50 tisíc lidí. Co říká plánům Slavie?

Autor: šf, TV iSport
Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Upřednostnění domácí nejvyšší soutěže před Konferenční ligou. Když pořizování nových hráčů, tak do věkové hranice 22 let. Dřívější konec ligy a z reprezentace rovnou do přípravy, aby se tým stejně jako ostatní česká mužstva nachystal na předkola evropských pohárů v sezoně 2022/23. A taky třeba Národní stadion v Edenu díky navýšení stávající kapacity. To jsou zásadní plány fotbalové Slavie, ať už stanovené dříve, nebo nově šéfem Jaroslavem Tvrdíkem. Ve speciálním videorozhovoru je rozebírá bývalý trenér pražského velkoklubu Dušan Uhrin mladší. „Slavia by se měla soustředit stejně na obě soutěže,“ tvrdí. „Kupovat mladé hráče je jednoznačně správná strategie, ale musíte mít dobrou kostru,“ upozorňuje.



Debaty o novém stánku ožily poslední dobou, kdy fotbalová asociace (FAČR) musela uhradit peníze za pozemky na Strahově České unii sportu a Českému atletickému svazu. Právě tam stojí sporadicky využívaný Rošického stadion. S nabídkou, že by postavila novou arénu za tři až čtyři miliardy korun a zároveň se do ní přestěhovala z Letné, se ozvala Sparta. Tvrdík zase nadhodil možnost navýšit za 800 až 900 milionů kapacitu Edenu z 19 370 míst na 31 000 či nad 35 000.

„Smysluplnější mi přijde Strahov, klidně pro padesát tisíc lidí,“ míní Uhrin. Na zkušenostech z Rumunska, kde má za sebou několik angažmá, pak vysvětluje, jak by to mohlo fungovat a proč by atmosféře v tak velkém fotbalovém stánku neuškodila ani nižší návštěva. Zároveň se kromě jiného zamýšlí nad tím, jak by přesun z Letné skousli sparťanští fanoušci...

Z tohoto stadionu na pražském Strahově mohl být národní stánek.
Z tohoto stadionu na pražském Strahově mohl být národní stánek.

HLÁŠKY KOLA: Stoperem hlavně rychle, činy místo keců a kdo má větší bouřku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
8

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud