26. října 2021 • 04:30

Nejvyšší výstupní klauzule: talent za miliardu, překvapení i veterán

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Přestupová vyjednávání bývají často těžká. Občas ale naprosto přesně víte, kolik za hráče zaplatit, protože má cenu rovnou ve smlouvě. Výstupní klauzule jsou specialitou hlavně ve Španělsku, v La Lize jsou totiž povinné. A od té doby, co PSG zaplatilo zdánlivě nedosažitelných 200 milionů eur za Neymara, se jen zvýšily. Za kterých pět hráčů by zájemci oficiálně museli dát nejvíc?

  • Brahim Diaz (Real Madrid/AC Milán) - 750 milionů eur (19,2 miliardy korun)

    Překvapivé jméno. 22letý ofenzivní univerzál odchovaný Málagou se do velkého fotbalu prodral v dresu Manchesteru City, pak se vrátil do rodné země, když ho koupil Real Madrid. Ani v jednom z velkoklubů ale v konkurenci superhvězd neobstál. Oporou je až v AC Milán, kde hostuje druhým rokem a měl by zůstat i na další sezonu. Pokud by ho „rossoneri“ chtěli získat nastálo, Real by jistě přijal i výrazně nižší nabídku než závratných 750 milionů eur.

    Brahim Diaz hostuje v AC Milán Foto Reuters

  • Luka Modrič (Real Madrid) - 750 milionů eur (19,2 miliardy korun)

    Možná ještě větší překvapení? Jistě, chorvatský dirigent je vítěz Zlatého míče a pořád jeden z nejlepších záložníků planety, ale přece jen je mu už 36 let. Je pravděpodobnější, že z Realu odejde po konci smlouvy, než že by za něj někdo zaplatil takový balík. Astronomická výstupní klauzule, která platí i v pokročilém fotbalovém věku, ale ukazuje, jak cenným hráčem Modrič pro Real je.

    Chorvatský playmaker Luka Modrič Foto ČTK

  • Federico Valverde (Real Madrid) - 750 milionů eur (19,2 miliardy korun)

    A do třetice „bílý balet.“ Rodák z urugayského Montevidea patří na Santiago Bernábeu k nejcennějším pokladům coby komplexní záložník, který ve 23 letech teprve míří k vrcholu formy. Dostatečně bláznivá výstupní klauzule by měla zaručit, že jej z královského velkoklubu nikdo neodláká.

    Federico Valverde patří k nejcennějším hráčům Realu Foto ČTK

  • Antoine Griezmann (Barcelona/Atlético Madrid) - 800 milionů eur (20,5 miliardy korun)

    Na Camp Nou přicházel jako superstar a čerstvý mistr světa, tak si ho Barcelona pojistila ohromnou výstupní klauzulí. Reálné sumy létající kolem Antoinea Griezmanna jsou ale výrazně menší. Katalánci jej po matných výkonech vrátili zpátky do Atlétika Madrid na hostování s povinností odkupu. Madridský klub jej v létě koupí za „pouhých“ 40 milionů eur, tedy dvacetinu jeho výstupní klauzule.

    Antoine Griezmann během zápasu s Barcelonou Foto Reuters

  • Karim Benzema (Real Madrid) - 1 miliarda eur (25,6 miliard korun)

    Ve stínu Ronalda a Messiho se poslední dekádu nenápadně vyšplhal do TOP 10 historických střelců La Ligy. Když obě megahvězdy ze Španělska odešly, je právě on největší tváří soutěže. S rostoucím věkem (v prosinci mu bude 34 let) má lepší a lepší formu - za 9 ligových zápasů této sezony 9 gólů dal a na dalších 7 nahrál! Je jasné, proč ho Real nerealistickou výstupní klauzulí chce udržet.

    Karim Benzema v závěru pečetil výhru Realu na 5:0 Foto Reuters

  • Ansu Fati (Barcelona) - 1 miliarda eur (25,6 miliard korun)

    Nejnovější přírůstek do žebříčku, a rovnou v jeho čele. Barcelona si Ansua Fatiho, 18letého španělského křídelníka narozeného v Guinei-Bissau, pojistila až do roku 2027. K dlouholeté smlouvě přidala i miliardovou klauzuli, aby jasně ukázala, že zájemci o šikovného mladíka mají smůlu.

    Ansu Fati v 18 patří mezi hvězdy Barcy Foto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud