16. února 2022 • 18:51

Odvolačka měnila i rušila tresty. Sestup pro Vyšehrad dál platí

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné, mírné či zásadní změny. Odvolací komise fotbalové asociace vynesla první verdikty v Berbrově kauze. Nejdůležitější zpráva zní: trest pro Slavoj Vyšehrad zůstává. Pražský klub tedy od příští sezony padá o dva stupně do Pražského přeboru.



Nic na tom nemění ani to, že Odvolací komise upravila právní klasifikaci původního verdiktu Etické komise. To samé, tedy změnu klasifikace, učinila i u rozhodčích Zdeňka Kovala a Miloše Vitnera. „Zde jsme rozhodli o lehkém snížení trestu,“ říká předseda odvolačky Jan Malý. Pokuta 25 000 korun zůstala, ale došlo ke snížení zákazu činnosti ve fotbale o jeden rok na sedm let.

V případě delegáta Miroslava Svobody a Milana Tandary, vedoucího mužstva Vyšehradu, komise tresty úplně zrušila. „Důkazní materiál byl v takovém stavu, že umožňoval pochyby o vině, proto jsme podle zásady in dubio pro reo rozhodli ve prospěch stíhaných,“ vysvětlil Malý.

Sekretář Řídící komise pro Čechy Jan Hořejší (stopka na 4 roky a 25 000 korun) dostal dodatečnou lhůtu k vyjádření a předložení důkazních materiálů. Verdikt padne 16. března.

iSport podcast: Proč byl zatčen Berbr? Jaký má vztah s Rogozem?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud