10. května 2023 • 09:15

Zemřel legendární Mexičan: vychytal Čechoslováky, účastí na MS jako Messi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve věku 93 let zemřel v úterý legendární mexický fotbalový brankář Antonio Carbajal. Do historie se zapsal jako první, kdo startoval na pěti mistrovstvích světa. Na nich odehrál jedenáct zápasů a vychytal i premiérové vítězství Mexika na MS: nad Československem v Chile v roce 1962 (3:1). O jeho úmrtí informoval mexický svaz.



Carbajal byl v minulém týdnu hospitalizován v Leónu kvůli problémům s krevním tlakem. Víkend už strávil doma, kde také zemřel. Na pěti světových šampionátech startoval v letech 1950 až 1966.

Až o 32 let později jeho rekordních pět účastí na MS vyrovnal Němec Lothar Matthäus. Totéž později dokázali další Mexičané Rafael Márquez, Guillermo Ochoa a Andrés Guardado, italský gólman Gianluigi Buffon, Argentinec Lionel Messi a Portugalec Cristiano Ronaldo.

„Truchlím nad úmrtím jedné z největších legend našeho mexického fotbalu,“ napsal Márquez na twitteru.

Carbajal v dresu Mexika odehrál 48 zápasů, na klubové úrovni pomohl Leónu ke dvěma ligovým titulům. Stejný tým později koučoval a trenérské kariéře se věnoval i v dalších dvou týmech až do roku 1995.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud