14. června 2009 • 17:45

Zidane zdolal nejvyšší horu Evropy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární fotbalista Zinedine Zidane zdolal Mont Blanc. Někdejší trojnásobný nejlepší hráč světa na nejvyšší horu Evropy (4810 m) vystoupil v rámci charitativní akce na podporu boje s leukodystrofií.



"Chtěli jsme na tuto nemoc upozornit," řekl agentuře AFP Zidane, který je kmotrem evropské nadace ELA, jež pomáhá při výzkumu zatím neléčitelné neurologické nemoci.

Mistr světa i Evropy začal na Mont Blanc stoupat v sobotu v šest hodin ráno a na vrchol dorazil ve 12 hodin a deset minut. Spolu s průvodci na vrcholku vztyčil vlajku nadace a fotbalovou branku a natočil krátký videoklip na podporu ELA.

"Byla tam zima a také mě překvapilo, že ve výšce nad 4500 metrů mě začala bolet hlava. Nejsem na to zvyklý," dodal majitel Zlatého míče z roku 1998, který ukončil kariéru po prohraném finále na mistrovství světa v roce 2006.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud