7. února 2010 • 05:00

Terry a Ujfaluši. Vidíte rozdíly?

Autor: Patrik Vacek (Blesk)
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Jablonec - Karviná: Nádherný gól! Fleišman z přímáku propálil Fendricha, 1:2
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Jako nebe a dudy. Tak vypadá rozdíl v porovnání s řešením trestů u české a anglické fotbalové reprezentace. Exkapitán John Terry (29) byl za nevěru trenérem Fabiem Capellem (63) suspendován během několika dní po vypuknutí aféry. To Tomáš Ujfaluši (31) se po orgiích na hotelu Praha stal o rok později naopak kapitánem…



Dvanáct minut. Tak dlouho trval rozhovor mezi Terrym a Capellem poté, co vyšel najevo stoperův milostný vztah s dlouholetou přítelkyní někdejšího spoluhráče z Chelsea a národního týmu Wayna Bridge.

Kouč anglické reprezentace Terrymu vyčinil a řekl, že už ho nechce jako kapitána. „Toto rozhodnutí bude pro anglický tým nejlepší,“ zdůraznil nekompromisní italský kouč.

Na jaře 2007 se v Česku řešil podobný problém. Fotbalista Tomáš Ujfaluši pořádal během reprezentačního srazu narozeninovou oslavu na hotelu Praha. Pozval nejen své spoluhráče, ale i několik prostitutek. Když se skandál provalil, chtěl odstoupit tehdejší trenér Karel Brückner. „Je to víc než zklamání důvěry. Rezignace se mi honí v hlavě,“ řekl zdrcený trenér.

Hráči vyvázli jen s milionovou pokutou na tým. Absolutně nepochopitelné je, že se organizátor celého večírku stal o rok později kapitánem národního týmu. V dubnu minulého roku po dalším skandálu, kdy byl zapíjet prohru se Slovenskem společně se spoluhráči, se Ujfaluši až po nátlaku médií vzdal sám reprezentace.

Vanessa Perroncel měla poměr s pěti dalšími hráči Chelsea
Vanessa Perroncel měla poměr s pěti dalšími hráči Chelsea

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud