27. listopadu 2022 • 14:33

Gran Turismo 7 se možná někdy podívá na PC. Jednoduché to ale nebude

Autor: Michal Maliarov
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tvůrce závodní série Gran Turismo přemýšlí o tom, že by si i majitelé herních PC mohli užít jeho nejnovější výtvor. Cesta ale bude dlouhá.



Závodní série Gran Turismo byla odjakživa exkluzivní pro platformu Playstation, to by se však mohlo v budoucnu změnit. Potvrdil to sám tvůrce značky Kazunori Yamauchi, který prý „přemýšlí o PC portu“. Hra by se tak přidala k dalším exkluzivitám platformy jako Uncharted, Sackboy či Spider-Man, které se postupně dostaly do rukou PC hráčů. 

Jednoduchá cesta to však rozhodně nebude, jak poznamenal v rozhovoru pro GTPlanet

Gran Turismo je velmi technicky vypiplaný titul,“ řekl Yamauchi. „Není moc platforem, které by hru utáhly v rozlišení 4K při 60FPS nativně, takže to většinou děláme tak, že prostě zužíme počet platforem, na které se titul dostane. Přechod není jednoduchý, ale rozhodně možný.“

Gran Turismo 7 - trailer
Video se připravuje ...

Sony poprvé zmínilo snahu hodit některé exkluzivity platformy na PC už v roce 2020 a od té doby jsme se dočkali takových pecek jako Horizon, Spider-Man či Uncharted Collection. Společnost v tom hodlá pokračovat i nadále, takže se majitelé PC mohou těšit na další přídavky. Zda Gran Turismo 7 bude jedním z nich ale zatím nevíme. Ukáže až čas. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud