27. dubna 2016 • 12:35

Kladno hlásí nového asistenta. K Paterovi se přidá František Kaberle

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý obránce František Kaberle mladší bude asistentem nového trenéra hokejistů prvoligového Kladna Pavla Patery. Dvaačtyřicetiletý pětinásobný mistr světa působil v mateřském klubu naposledy v sezoně 2009/10, potom hrál extraligu ještě v Pardubicích a Plzni. S hokejem skončil v roce 2012. Teď v klubu většinového vlastníka Jaromíra Jágra mladšího načne Kaberle trenérskou kariéru.



"Věřím, že si budeme rozumět jak po lidské, tak po odborné stránce. Franta se samozřejmě bude věnovat bekům a má představa je taková, že koučovat obránce bude i při zápasech," řekl webu Rytířů Patera, který byl jmenován hlavním koučem před dvěma týdny.

Na lavičku prvního týmu se navíc vrací Jiří Kopecký, který v roli asistenta působil v Kladně už v letech 2010 až 2015. "Působil jsem pod Jiřím Kopeckým jako hráč a z této zkušenosti velmi dobře vím, jak kvalitním je trenérem. Vždy se mi líbily jeho tréninky, které nás bavily a pokaždé nám něco daly," podotkl Patera, kterého stejně jako Kaberleho čeká první trenérská zkušenost u prvního týmu.

"Máme hodně podobný pohled na hokej a stejně jako v případě Franty Kaberleho spolu vycházíme skvěle i po lidské stránce. Nastavíme takový model spolupráce, aby se mohl dál bezproblémově věnovat i mládeži," dodal čtyřnásobný světový šampion a olympijský vítěz z Nagana Patera na adresu Kopeckého, který je zároveň šéftrenérem kladenské mládeže.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud